MOT UTGANGEN? Rafael Benítez bommet stygt på formasjon og laguttak da Real Madrid tapte 0-4 for Barcelona lørdag. Foto: Sergio Perez , Reuters

Real Madrid-presidenten freder Benítez

Hadde «full tillit» til Ancelotti og Mourinho – begge ble sparket

Florentino Pérez (68) lover at Rafael Benítez (55) har hans fulle tillit. Men det er som regel dårlig nytt for Real Madrids trenere.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Rafael Benítez har vår fulle støtte og tillit. Benítez var treneren vi valgte, og vi valgte ham på grunnlag av hans erfaring, det han har gjort tidligere. Jeg skjønner at supporterne er frustrerte, men dette er tiden for å jobbe hardt sammen og støtte Benítez, sier klubbpresidenten på en pressekonferanse mandag kveld.

Har du hørt det før? En klubbpresident som gir treneren full tillit? Vel, nå har Real Madrids Florentino Pérez gjort det igjen. Og det selvfølgelig langt fra første gang.

I desember 2012 sa den mektige presidenten at portugisiske José Mourinho skulle få fortsette i klubben. Fem måneder senere fikk treneren sparken.

Trøbbel i Madrid: Benítez skal ha mistet garderoben

Det samme gjentok seg i vår. Pérez samlet pressen i mars, slik han gjorde med Benítez i dag, for å vise sin støtte til Ancelotti. I slutten av mai, altså tre måneder etter Pérez' pressekonferanse, ble den italienske treneren kastet ut dørene i Madrid.

Florentino Pérez fikk spørsmål om akkurat dette på mandagens pressekonferanse. En spansk journalist ønsket å vite hvordan presidenten kunne frede Ancelotti i mars, og deretter sparke ham i mai.

– Det var ikke sånn. Du har misforstått, begynner Pérez, før han fortsetter.

– Du vet ikke hvor du kommer til å jobbe de neste ukene heller. Ingen klarer å forutse hva som vil skje i fremtiden.

Real-sjefen om Ødegaard: – Kan bli en av lagets største

Da en annen journalist påpekte at dagens seanse, der Pérez ga sin støtte til Benítez, var svært lik Ancelotti-pressekonferansen i mars, avviste klubbpresidenten nok en gang at det var noen likheter.

– Vi har tapt en kamp. Direktørene i klubben, og meg som president inkludert, er enige om at det ennå er veldig tidlig. Det er klart at vi stiller høye krav her, men alt vi har hatt er en kamp der vi spilte dårlig, sier Pérez.

Ancelotti fikk sparken: Slik forklarte Pérez hans avgang

Møtt med kritikk

Rafael Benítez har vært Real Madrid-trener i under et halvt år. Likevel har han for lengst rukket å gjøre seg upopulær på grunn av dårlige resultater. Tredjeplass i serien, bak både Barcelona og Atlético Madrid, er langt fra godt nok i Madrid.

Det er heller ikke godt nok å bli smadret i El Clásico, slik Real Madrid ble lørdag. At trener Benítez bommet grovt med taktikken, gjør ikke kritikerne mindre høylytte.

Får støtte fra Wenger

Men faktum er at under Rafael Benítez har Real Madrid kun tapt to av 16 kamper. Problemet til treneren er at de to tapene har kommet etter hverandre, mot Sevilla og Barcelona.

Da er det fort glemt at storlaget hadde ti seirer, fire uavgjort og 31-4 i målforskjell etter Benítez' første 14 kamper med Real Madrid.

– Vi har nådd sluttspillet i Champions League, og var ubeseiret i serien inntil nylig. Og vi gjorde det på tross av at vi hadde mange skader i begynnelsen av sesongen. Jeg er overbevist om at vi har en sterk tropp, med fantastiske spillere, sier Pérez.

Benítez har i løpet av mandagen fått støtte fra managerkolleger. Både Chelseas José Mourinho og Arsenals Arsène Wenger har uttrykt sin støtte til spanjolen.

– Jeg støtte Rafa, som er en fantastisk manager, fullstendig. Det ville vært helt useriøst å sparke en manager etter kun 12 seriekamper, sier Wenger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder