TRÅKKER SEG TILBAKE: Mats Møller Dæhli nærmer seg skadefri status etter å ha vært ute med knetrøbbel siden mars. Her under opptrening på Toppidrettssenteret i slutten av mai. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Dæhli regner med å være kampklar i løpet av august

...Og 3. september spiller Norge avgjørende kamp i EM-kvaliken

Freiburg har startet med full pott i 2. Bundesliga – uten skadede Mats Møller Dæhli (20). Men trolig returnerer landslagsspilleren denne måneden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg ligger an til å bli kampklar i løpet av august, sier Freiburg-proffen, som har slitt med den lumske skaden «Jumper's knee» siden Norge tapte 1-5 for Kroatia i slutten av mars. Det var hans tredje og foreløpig siste fotballkamp i 2015.

Men selv om han nærmer seg å være hundre prosent, påpeker 20-åringen at det er usikkert når han løftes inn på laget igjen av trener Christian Streich.

– Jeg håper å spille i august, men hvis det ikke blir det, er det ikke krise. Jeg må komme meg i kampform. Jeg går ikke rett inn i troppen etter å ha vært ute i fem måneder, sier Mats Møller Dæhli til VG.

LES OGSÅ:Dæhli gråt etter nedrykket

Trener med laget igjen

I løpet av den siste uken har han flere ganger deltatt for fullt på lagets treninger. Han får også besøk av A-landslagets fysioterapeut Thomas Ødegaard, som i samarbeid med klubben har lagt strategien for 20-åringens vei tilbake fra kneskaden.

– Jeg tar det veldig dag for dag og etter skjema. Er litt ekstra forsiktig, sier han.

3. september spiller Norge det som kan bli den viktigste landskampen i år: Borte mot Bulgaria, laget som Per-Mathias Høgmos menn kjemper for å holde bak seg i kampen om tredjeplassen i EM-kvalifiseringsgruppen.

– Det må jeg ta som det kommer. Det kommer an på om jeg får spilt kamper her før det, og jeg er vel ikke så aktuell om jeg ikke har spilt. Det får vi bare se på. Jeg har lært at jeg må gjøre det veldig ordentlig nå, sier Dæhli.

Tre dager etter bortekampen i Bulgaria er gruppetoer Kroatia motstander på Ullevaal. Trolig blir Norges EM-skjebne avgjort i løpet av første uken i september. Tredjeplass i gruppen gir play-off om EM-plass. De to beste går rett til mesterskapet i Frankrike neste år.

God seriestart

Dæhlis klubb Freiburg, der backen Vegar Eggen Hedenstad også spiller, rykket ned fra Bundesliga i vår. Men på nivået under har sesongstarten gitt to seirer på to kamper. I ligaåpningen slo de Even Hovlands Nürnberg 6-3. Deretter knep de tre poeng borte mot 1860 München (1-0).

– Første omgang i første match var veldig bra. Det var «Freiburg-fotball», slik vi ønsker å spille, beskriver Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder