Styreleder i Vålerenga fotball: - Hjertelig velkommen

Klanen-talsmann: - Det er jo kjempeflott

ENGASJERER SEG: Vålerenga-supporterne har allerede bidratt med penger i kassa til klubben. På bildet til høyre jubler Niklas Gunnarsson og VIF-spillerne etter en scoring på Ullevaal stadion mot Sandnes Ulf i april. Foto: Scanpix

VIF-casuals engasjerer seg innsamlingsaksjonen

Det er ikke bare kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen som åpner lommeboka for å unngå Vålerenga-konkurs. Nå bidrar også klubbens såkalte alternative supportere.

  • Per Opsahl
  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over seks år gammel

De omtales som oftest som pøbler uten interesse for fotball, men casualsmiljøet engasjerer seg for å berge Vålerenga. Isko Boys, som selv beskriver seg selv med den korte teksten «på tribunen og i gatene siden 1999» på sin Twitter-konto, bidrar nå med 27.000 kroner til klubbens innsamlingsaksjon.

VG Live: Elverum mot Vålerenga i cupen kl. 18.00

Det betyr i praksis 54.000 siden VIF-investor Tor Olav Trøim har lovet å doble alt som kommer inn. Onsdag kveld hadde det kommet inn rundt 650.000 kroner som da i praksis betyr 1,3 millioner.

«Det er vi som er Vål'enga» er navnet på aksjonen som har som mål å få inn fem millioner kroner. Da vil de seks ordene få plass på brystkassa på VIFs drakter der man for andre sesong på rad står uten generalsponsor.

- Helt topp

Styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen, sier at han har merket et voldsomt engasjement for å redde klubben etter at det ble kjent hvor alvorlig situasjonen er. Han har ingen betenkeligheter med at casualsmiljøet også vil bidra.

- Det er helt topp. Alle som ønsker å bidra i denne innsamlingen er hjertelig velkommen. Jeg har ingen grunn til å bære negativ til at folk som er engasjert i klubben ønsker å bidra, sier Christiansen til VG.

BERØMMER ENGASJEMENTET: Vålerenga Fotballs styreleder, Åge Petter Christiansen, har ingen problemer med at alternative supportergrupper donerer penger til den kriserammede klubben. Foto: Scanpix

- Det er mange som er glade i Vålerenga og stolte av Vålerenga som vil at dette skal gå bra, legger han til.

Viktig signal

Vålerenga-supporter og Klanen-talsmann Christian Kjellsen har ingen problemer med at også casualsmiljøet bidrar med penger til klubben.

- Det er jo kjempeflott! Når pøblene bidrar også, så er det det viktigste signalet på lang tid. Alt som kan krype og gå av sympatisører er med. Det gjelder faktisk Vålerengas eksistens, sier Kjellsen til VG.

- Det som er veldig posistivt nå er at folk er i ferd med å skjønne alvoret. Det er oppvåkningen som klubben trenger, mener Kjellsen.

Isko Boys, som har flere enkeltpersoner utestengt fra VIFs kamper, skriver på sin Facebook-side at de sammen med Ikaros, en annen såkalt alternativ supportergruppering med egen seksjon på Ullevaal stadion, nå ønsker å engasjere seg i aksjonen da klubbens økonomiske situasjon er langt verre enn først antatt. Sammen skal fraksjonene også samle inn penger i forbindelse med søndagens hjemmekamp mot Viking.

«Vi vil derfor oppfordre alle om å støtte opp om kampanjen «Det er vi som er Vål'enga». Denne kampanjen har kommet jævla skeivt ut og vi har vært blant de største kritikerne, men vi har nå blitt enige om at eneste utvei er å svelge kamelen og støtte opp om kampanjen.» skriver Isko Boys som arrangerer bøsseinnsamling utenfor Ullevaal stadion i helgen.

Trenger syv millioner

Vålerenga trenger syv millioner kroner innen august - ellers må de begynne å selge spillere. På et informasjonsmøte på Valle i går kveld ble det kjent at Øystein Stray Spetalen bidrar med 100.000 kroner. Også trener Kjetil Rekdal og flere av spillerne har bidratt fra egen lommebok i innsamlingsaksjonen.

- Nå må dette løses kortsiktig, men fra 2015 må det en ny avtale til mellom klubb og investorer. Nå må folk se hva som fungerer og ikke fungerer. Det nytter ikke å basere seg på Trøim i London og Klanen hver gang det er krise. Skal vi nå målet, som selvfølgelig er verdensherredømme, må økonomien balanseres mer opp mot sportslige prestasjoner. Vi vil få verdensherredømme, men det vil bare ta litt lenger tid. Det har vi jo nok av, sier Kjellsen humoristisk.

PS! Isko Boys har strenge interne retningslinjer på at de ikke skal snakke med media.

Les også

Mer om

  1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

  1. Stengel-saken kan gi VIF mer hodepine

  2. Spetalen gir 100.000 til Vålerenga

  3. Moldes supportersjef om Spetalens bonus: – Vekslepengene dine er trygge

  4. Pluss content

    Lover pengebonus for seier mot Molde og VIF

  5. Vålerenga-kutt på 50 millioner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder