Skuffet Bendiksen: - Man kan ikke holde på slik på dette nivået

TOMÅLSSCORER: Daniel Chima Chukwu puttet to scoringer for Molde i dag. Foto: NTB Scanpix

Molde tok årets første borteseier: - Kjekt for gutta

TROMSØ (VG Nett) (Tromsø-Molde 2-3) Mattias Moström ble matchvinner da Molde tok sin første borteseier for sesongen på Alfheim i ettermiddag.

Artikkelen er over seks år gammel

- Det er kjekt for gutta å få den seieren der. Nå har vi tre seire på rad, og de ligner mer på seg selv nå. Det er godt for meg å se, sier Ole Gunnar Solskjær til Cmore.

Tromsø ledet 2-1 ved sidebytte, men Ole Gunnar Solskjærs lag klarte å snu matchen i 2. omgang. Molde-sjefen byttet inn Daniel Berg Hestad og Aliou Coly i pausen, et trekk som viste seg å være gull verdt.

På samme måte som i e-cup-kvalifiseringen mot Celje i midtuken, falt Tromsø sammen etter sidebytte.

- Det blir for mange personlige feil. Man kan ikke holde på slik på dette nivået. Da blir man straffet. Vi må gå i oss selv nå. Det føles bittert i dag, sier Thomas Kind Bendiksen til Cmore.

VG LIVE: Slik var kampen

Tidlig mål

Daniel Chima Chukwu ga Molde ledelsen da han scoret i sin tredje strake kamp på Alfheim. Even Hovland headet ballen i stolpen etter en corner fra venstre. Chima stod der han skulle og satte returen inn i åpent mål.

Aleksandar Prijovic skulle kanskje hatt straffespark etter et drøyt kvarter, men ikke lenge etter utlignet Tromsø. Og nettopp Prijovic var sentral: han headet ballen ned til Magnus Andersen, som banket ballen i lengste hjørne, uten at Ørjan Nyland kunne gjøre noe fra eller til.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær og Molde tok med seg tre poeng fra Tromsø. Foto: NTB Scanpix

Så tok Tromsø ledelsen fortjent 2-1. En corner fra Josh Pritchard ble headet i mål fra Remi Johansen. Det er hans femte mål for sesongen.

Chukwus andre

Ole Gunnar Solskjær valgte å ta ut Magnar Ødegaard, som hadde slitt som midtstopper, i pausen. Inn kom Daniel Berg Hestad. Emmanuel Ekpo gikk ned som Even Hovlands midtstopperkollega.
Ørjan Nyland i Molde-målet hadde et par kjemperedninger i starten av 2.omgang, men plutselig stod det 2-2 etter masse rot i Tromsø-forsvaret.

Først var det backen Hans Norbye som misset, deretter glapp ballen ut av hendene på keeper Marcus Sahlman - og så kunne Daniel Chima Chukwu sette ballen i åpent, sin andre scoring for dagen.

Molde grep samtidig muligheten til å ta initiativet i kampen og gikk i ledelsen 3-2 like etter. Mattias Moström scoret etter at innbytter Aliou Coly vakkert hadde spilt fram Jo Inge Berget, som prøvde seg på et skudd fra skrå vinkel. Sahlman fikk bare en hånd på den, og returen bredsidet Moström i nettet.

Sterk statistikk

Tromsø hadde før denne matchen fire strake seirer på hjemmebane - Lillestrøm, Brann, Sarpsborg og Haugesund hadde alle blitt sendt hjem poengløse.

TIL har vært fantastiske hjemme de siste årene, men har faktisk slitt med Molde år etter år. I fjor ble det 1-1, i 2011 2-0 til Molde og i 2010 1-0 til Molde. Fortsatt har de ikke slått Molde i ligakamper på Alfheim siden 2009.

Molde hadde fire strake kamper uten tap foran møtet på Alfheim i dag: Rosenborg (0-0), Hønefoss (4-0), Vålerenga (3-3) og Sarpsborg (3-1). Med 3-2 over Tromsø begynner selvtilliten å komme i Molde-leiren.

PS! Knut Olav Rindarøy tråkket over under oppvarmingen, og dermed var det Magne Simonsen som startet som venstreback for Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder