FORTSATT ROSENBORGER: Rosenborg-ledelsen har ikke avklart fremtiden til Nicki Bille Nielsen (midten). Her er dansken sammen med Tore Reginiussen og Alexander Søderlund i seriekampen mot Aalesund 5. april. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG
FORTSATT ROSENBORGER: Rosenborg-ledelsen har ikke avklart fremtiden til Nicki Bille Nielsen (midten). Her er dansken sammen med Tore Reginiussen og Alexander Søderlund i seriekampen mot Aalesund 5. april. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Nicki Bille RBK-spiller «inntil videre»

Snakket ut med klubbledelsen

FOTBALL

Uforstående til biting av politimann

«Private årsaker» bak utbruddet

TRONDHEIM (VG) Nicki Bille Nielsen (26) er «inntil videre» Rosenborg-spiller. Klubbledelsen trenger mer tid og informasjon etter ettermiddagens oppvaskmøte.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:02

Den omstridte spissen har gitt sin versjon av hva som skjedde natt til fredag da han ble tatt av politiet i København.

I møtet med sportssjef Erik Hoftun, personalsjef Trond Alstad og spillerkoordinator Harald Pedersen ga han uttrykk for at han ikke kjenner seg igjen i mandagens oppslag i Ekstra Bladet.

Sportssjef Erik Hoftun sier til VG at Rosenborg ikke har konkludert med hvorvidt Bille Nielsen får fortsette i klubben eller ikke.

- Jeg hadde en lang prat med Nicki, og har fått hans versjon av saken. Det er et sprik mellom det media har skrevet og det han sier selv. Vi må få full oversikt over hele bildet, sier Hoftun.

Tidligere på dagen sa han at han håpet å få avsluttet saken i løpet av onsdag, men det er det foreløpig uklart om Rosenborg rekker.

- Jeg håper at vi ikke skal bruke alt for lang tid på det, sier sportssjefen.

Selv skal Bille føle at saken ikke er «ekstremt alvorlig». Blant annet stiller han seg uforstående til at han bet en politimann i armen etter at å ha fått pepperspray i ansiktet.

Skadene han erkjenner, er å ha gått løs på en billettautomat og en sykkel. Det skal ligge private årsaker bak raseriutbruddet, og han skal ikke ha vært «veldig beruset».

Det som blir viktig i prosessen for Rosenborg nå, er hvilke anmerkninger dansk politi har i sakens anledning.

Nicki Bille Nielsen har fått beskjed om ikke å uttale seg til media i dag.

- Sannsynligvis vil han ikke snakke med media onsdag heller, sier Hoftun.

- Drar du til Danmark for å snakke med politiet i København?

- Det vet jeg ikke.

- Kom Nicki Bille Nielsen seg styrket ut av samtalen dere hadde?

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Erik Hoftun.

Her kan du lese mer om