Liverpool, Spurs, Celtic, Dortmund og Legia er mulige motstandere

Molde-leiren dro rett til flyplassen etter kampslutt og fløy hjem i natt

HELTEN OG VETERANEN: Etzaz Hussain, som scoret Moldes viktige 1-1-mål, kjemper med Eyong Enoh om ballen med Daniel Berg Hestad som tilskuer. Foto:Laurent Dubrule,Ap

Berg Hestad etter sin 63. e-cupkamp: – Dette er stort

LIEGE (VG) Daniel Berg Hestad (40) ville ikke avslutte Molde-karrieren uten et gruppespill. Avansementet i går kveld omtales av veteranen som «en av klubbens tre store bragder i Europa».

Artikkelen er over fire år gammel

Den aller største kom så klart tilbake i 1999 da Molde tok steget inn i Champions League - av VG den gang omtalt som «Mirakelet på Mallorca».

Gårsdagens jubelkveld i Liege og play off-triumfen mot Heerenveen i Europa League i 2012 kjemper om andreplassen. Akkurat den rangeringen er ikke så farlig for Daniel Berg Hestad.

Det viktigste var å få med seg et gruppespill i Europa i det han har uttalt at med stor sannsynlighet blir hans siste sesong som Molde-spiller.

– Dette er stort. Med tanke på resten av høsten var dette viktig for oss. Vi har fortsatt mulighet på bronsen, men det kunne blitt litt tungt uten det her utover, sier 40-åringen til VG i pressesonen på Stade Maurice Dufrasne i Liege, og tenker på de seks kampene som venter i gruppespillet med Liverpool, Tottenham og Celtic som tre mulige motstandere.

Les også:Molde-treneren: – Millionene gir oss ingen fordel

Startet begge play off-kampene

Molde-bautaen har kun to Tippeliga-kamper fra start denne sesongen. Han var ikke på banen i Erling Moes trenerdebut i Skien, men kom inn i cuptapet mot Viking og i 0-0-kampen mot Sarpsborg før han var inne fra start som kaptein i 2-0-seieren over Standard Liege forrige uke, fikk et innhopp i 1-0-seieren på Ullevaal søndag og spilte 90 minutter i går – igjen som kaptein.

Ifølge Romsdals Budstikke var 1-3-nederlaget i Liege i går Berg Hestads 63. europacupkamp siden debuten i Minsk for 20 år siden.

– Det har vært litt rusk i maskineriet så da kommer rutinen inn og hjelper til. Det har vært moro å få bidra i det siste, men det er Erling som velger laget som passer til hver kamp. Så bidrar jeg med det jeg kan. Det er snart slutt, men jeg greier noen måneder til. Jeg holder ut året, sier Berg Hestad, som også har fått rollen som «en slags rådgiver» i Moldes midlertidige trenerteam, og ler.

Sjefen for teamet, Erling Moe, jublet ellevilt ute på gresset etter å ha ledet Molde til gruppespillet som kan bety så mye som 50 millioner i inntekter, men om triumfen bør utløse fast jobb vil han ikke svare på.

– Der tror jeg nok klubben har planer, men som jeg har sagt er jeg meget godt fornøyd med å være her nå. Jeg ser ikke på dette som en søknad, men en «smekkende» god jobb av spillerne og trenerteamet. Dette har vi løftet sammen, sier Moe til VG.

GLAD: Erling Moe jubler sammen med blant andre keepertrener Per Magne Misund (t.v.) etter kampslutt i Liege. Foto:Laurie Dieffembacq,Afp

Fløy hjem i natt

Han hastet fra noen raske intervjuer med de norske journalistene i Belgia til den internasjonale pressekonferansen, videre i dusjen og så ut i bussen som med politieskorte fraktet Molde-troppen til flyplassen for å dra hjem i natt.

På andre siden av stadion sto sinte Standard Liege-fans og ventet ved porten der spillerne kom kjørende.

– Vi trengte denne oppturen etter mye turbulens. Det er ingen tvil om at dette berger mye av sesongen. Jeg syns vi er ordentlig gode for tiden og jobber mer for hverandre enn på lenge, sier midtstopper Vegard Forren til VG.

Siden gamleklubben Southampton overraskende røk ut mot FC Midtjylland er franske Monaco Forrens drømmetrekning. Etzaz Hussain, mannen bak det avgjørende Molde-målet, ber om «kulest mulig motstand».

– Det eneste jeg husker av målet er at jeg traff bra. Og jeg vet det blir farlig om jeg treffer bra, sier Hussain.

Molde i Europa de siste årene:

2010/11: Europa League 3. kvalikrunde – røk 4-5 sammenlagt mot Stuttgart.

2012/13: Champions League 3. kvalikrunde – røk 1-2 sammenlagt mot Basel etter at Magne Hoseth misset straffe på overtid. Slo Heerenveen 4-1 i Europa League-play off, men endte sist i gruppen med seks poeng.

2013/14: Champions League 3. kvalikrunde – røk på bortemål mot Legia Warszawa og tapte 0-5 over to kamper mot Rubin Kazan i påfølgende Europa League-play off.

2014/15: Europa League 3. kvalikrunde – røk 2-3 mot Zarja Luhansk etter at Vegard Forren misset straffe og scoret selvmål i returkampen i Norge. Også Mohamed Elyounoussi misset fra 11-meteren.

2015/16: Champions League 3. kvalikrunde - røk på bortemål mot Dimamo Zagreb etter å ha misset to straffer på Aker stadion. Slo ut Standard Liege på bortemål i Europa League-play off og er klare for gruppespillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder