KLAGER PÅ POLITIET: Nicki Bille Nilsen mener politiet i København opptrådte feil da han ble pågrepet i påsken. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

Bille klager inn politiet

Nicki Bille Nilsen og advokaten har sendt inn en klage på politiets håndtering av pågripelsen natt til 18. april.

Ines Margot Zander
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver Adresseavisen på nettsidene sine.
Rosenborgspilleren ble pågrepet av politiet i København natt til langfredag etter å ha sparket til en betalingsautomat. I ettertid har han blitt siktet av København-politet for å ha bitt en politimann.

Bille nekter for anklagene, og mener at politiet opptrådte klandreverdig under pågripelsen. Det skal være flere videoer som underbygger påstandene hans.

Derfor har Bille, gjennom sin advokat Peter Berg, klaget på politiets håndtering, ved å sende saken inn til Den uavhengige politimyndigheten (DUP).

- Man har et slikt system i Danmark at man i slike saker kan klage til en bestemt myndighet. Det har vi nå gjort siden vi mener Nicki Bille ble urettferdig behandlet under pågripelsen, sier Peter Berg til Adressa.

Må vente

Advokaten regner med at det kommer til å ta tid før de får svar fra politiklagemyndighetene.

- Det sies at det skal behandles hurtigst mulig, men DUP skal ta inn avhørene til vitnene blant både politi og Nickis venner. Jeg aner ikke når vi kan forvente svar, men regner med at det tar litt tid, sier Berg til avisa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder