PÅ VEI TIL ENGLAND: Jo Inge Berget (t.v.) er observert på vei til London sammen med agent, og Solskjær-venn Jim Solbakken, onsdag. Her er Berget og Solskjær etter en Molde-kamp i april 2012. Foto: Jostein Magnussen

Berget på vei til engelsk fotball

Blir Molde-spilleren den tredje norske signeringen til Solskjær?

Molde-spiller Jo Inge Berget (23) befinner seg i England sammen med fotballagent Jim Solbakken.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL


Mye tyder på at 23-åringen forlater Molde i løpet av dette overgangsvinduet - og at neste stoppested er en engelsk klubb.

Berget ble etter det VG får opplyst observert sammen med Jim Solbakken på vei til London i dag, onsdag.

Cardiff kan være én mulighet: Berget har vunnet to seriegull og ett cupgull i Molde under vingene på Ole Gunnar Solskjær, som nå er manager i den walisiske Premier League-klubben. Solskjær har også tette bånd til Jim Solbakken.

VG har ikke fått kontakt med agenten onsdag. Molde-trener Tor Ole Skullerud ønsker ikke engang å si om Berget deltok på klubbens trening tidligere på dagen.

- Jeg har ikke så mye å si om dette. Det er ikke noe vi kommenterer, sier den nyansatte sjefen til VG.

- Var Berget på trening hos dere i dag?

- Jeg har ikke noe å tilføre saken. La meg få slippe, sier Skullerud.

Dersom Berget faktisk ender i Cardiff, blir han den tredje norske spilleren Ole Gunnar Solskjær henter. Fra før er Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem klare for klubben.

Vil til utlandet

Bergets kontrakt med Molde går ut til sommeren. Angriperen har gitt klart uttrykk for at han ikke vil forlenge, men at han heller vil forsøke seg i utlandet på nytt.

Dermed er dette overgangsvinduet eneste mulighet Molde har til å få penger for spilleren, som var med på å ta bronse for Norge i sommerens U21-mesterskap i Israel.

- Det er ikke noe konkret rundt Berget eller andre spillere vi ønsker å gå ut med nå. Det er naturlig at det skjer ting i et overgangsvindu, både når det gjelder spillere inn til klubben og eventuelt spillere ut, sier Molde-styreleder Øystein Neerland til VG.

Berget ble sommeren 2008 solgt fra Lyn til Udinese, men oppholdet i Italia ble ingen suksess. Han ble sendt tilbake til både Oslo-klubben og Strømsgodset på lån før han tre år senere signerte for Molde.

- Det har egentlig vært litt interesse hele veien siden jeg kom til Molde. Men det har ikke kommet noen konkrete bud til Molde, så det kommer neppe til å skje noe i dette overgangsvinduet, opplyste Berget til avisa Hadeland tidligere denne måneden.

Engelske medier skriver onsdag at Manchester United-talentet Wilfried Zaha har gjennomgått en medisinsk sjekk, og er på vei til Cardiff.

I Tyskland skriver Bild at tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf også er aktuell for bunnklubben i Premier League.

PS! Solskjær fikk en drømmestart i Cardiff med cupseier mot Newcastle i Nord-England. Siden har det blitt et tungt hjemmetap mot West Ham og nederlag borte mot «umulige» Manchester City. Waliserne ligger sist i Premier League.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder