Dawson: - Dette holder oss gående

GOD: Her er Emmanuel Adebayor i aksjon for Tottenham i kampen mot Chelsea på Stamford Bridge onsdag kveld. FOTO: Pa Photos

Offsidemål reddet Tottenhams håp om CL-plass

(VG Nett) (Chelsea - Tottenham 2-2) En offsideplassert Emmanuel Adebayor (29) flikket fri Gylfi Sigurdsson (23) som utlignet for Spurs, og holdt med det liv i Champions League-håpet til Tottenham.

Artikkelen er over seks år gammel

Tottenham skaffet seg et livsviktig poeng i innspurten i Premier League onsdag, men det var et feilaktig dømt mål som ble tungen på vektskålen for hvittrøyene.

Les fyldig referat her.

Islandske Gylfi Sigurdsson ble spilt fri på lekkert vis av en for anledningen meget god Emmanuel Adebayor, men togoleseren var hårfint i offside da han mottok ballen. Dommer Michael Dean lot spillet fortsette, og 23-årige Sigurdsson satte dermed inn en høyst avgjørende scoring for Spurs.

- I mine øyne så skulle det vært blåst for offside, sier Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Det mente også Chelsea-manager Rafael Benitez.

SCORET: Her setter Gylfi Sigurdsson ballen i nota for Spurs, men islendingens mål skulle vært annullert for offside. Avslutningen var det derimot ingenting å utsette på. FOTO: Pa Photos

- Jeg mener vi hadde 4-5 kontringer hvor vi kunne punktert kampen, men det gjorde vi ikke. Jeg synes vi kunne hindret begge målene deres, og jeg mener Adebayor var i offside før det andre målet, sier Benitez i et intervju vist på TV 2.

Forrykende før pause

Før hvilen skjedde det noe i begge ender av banen stort sett hele tiden, og det var ikke ofte man fikk muligheten til å trekke pusten og la inntrykkene synke inn.

Derbyet fikk først en pangstart da Oscar headet Chelsea i ledelsen etter bare ti minutter på en corner. Kvarteret senere vartet Spurs-spiss Emmanuel Adebayor opp med en fantastisk scoring som stilnet hjemmepublikumet på Stamford Bridge.

TUPP I MÅL: Ramires og Fernando Torres kombinerte fint før førstnevnte tuppet inn 2-1-ledelsen for Chelsea onsdag. FOTO: Ap

Togoleseren fikk føre og føre ballen fremover, før han skrudde ballen elegant i det lengste hjørnet fra omtrent 18 meter.

- Jeg bare chippet ballen i lengste, og ballen gikk inn. Jeg er veldig fornøyd, sier Adebayor etter kampen.

Chelsea tok igjen ledelsen da Ramires ble spilt fri etter flott forarbeid av lagkamerat Fernando Torres. Brasilianeren gjorde ingen feil inne i boksen, og tuppet blåtrøyene tilbake i føringen seks minutter før hvilen.

Tett

Sigurdssons scoring ødela derimot festen for blåtrøyene, og det endte uavgjort i London.

- Det var en tøff kamp, og vi viste innsatsvilje. Dette holder oss gående. Vi skal fortsette å kjempe, sier Spurs-stopper Michael Dawson.

Med seier i kveldens oppgjør kunne Chelsea tatt et langt steg i retning å sikre seg en Champions League-plass, men Tottenhams sene utligning gjør så tre London-lag fortsatt kjemper om de gjeve billettene.

Chelsea ligger på tredjeplass med 69 poeng, Arsenal på fjerde med 67 poeng og Tottenham på femte med 66 poeng. Det er to kamper og seks poeng igjen å spille for i årets Premier League.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder