TILBAKE: Mohammed Abdellaoue (midten) mottok solid applaus fra Klanen da han entret Ullevaal-gresset for første gang siden han forlot Vålerenga til fordel for tysk fotball i august 2010. Foran Herman Stengel. Bak Ghayas Zahid. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB Scanpix

Lover «Moa» tillit tross svak VIF-start

ULLEVAAL STADION (VG) Mohammed Abdellaoue (29) har knapt spilt fotball på halvannet år og slitt i sine to første Vålerenga-kamper. Likevel lover Kjetil Rekdal ham mye spilletid.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

22. februar 2014 var sist gang Abdellaoue fikk starte en fotballkamp. I Stuttgarts 1-2-tap for Hertha Berlin ble spissen byttet ut midtveis i den andre omgangen.

Ble klar for VIF 7. august: Trøim fikset overgangen

Siden har han spilt ti minutter av Norges 1-5-tap mot Kroatia, 35 minutter på Lerkendal i Vålerengas 0-2-tap mot Rosenborg, før han søndag spilte hele kampen da Vålerenga tapte 0-1 for Molde på Ullevaal.

– Jeg er i helt grei form, men jeg må si jeg er overrasket over at jeg holdt i 90 minutter. Fysisk kjennes det bra ut, så det gjelder bare å få rytmen inn og spille flere kamper. Jeg husker ikke sist jeg spilte 90 minutter, og for kroppen er det det eneste som hjelper, sier Mohammed Abdellaoue til VG.

VG LIVE: Følg Aalesund-Vålerenga fra klokken 19:00

Fra mars: Skadefri «Moa» nektet å la seg avskrive

Og kamper kommer han til å få i Vålerenga. På spørsmål om spissen vil være å finne i førsteelleveren fremover, svarer Kjetil Rekdal umiddelbart at han ikke lover noen på laget startplass til kommende kamp mot Aalesund.

– Men det sier seg selv at vi er avhengige av å spille Moa i god gammeldags form. Det er naturlig, sier treneren til VG.

– Er han langt unna gammeldags form?

– Det kan godt hende. Når du ikke har spilt mye på to år, er ikke det rart. I kampen mot Molde synes jeg han ledet vei ved å presse høyt, men han fikk ikke laget med seg.

Ble landslagsuttatt: Hadde ikke spilt A-kamper

Får prøve og feile

– Hva kan «Moa» bidra med i Vålerenga?

– Han kan bidra med veldig mye, men det er viktig å gi ham tid. Det har jeg sagt hele tiden, sier Rekdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TUNGT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal brukte over 40 minutter i garderoben før han møtte pressen for å snakke om 0-1-tapet for Molde. Rekdal tror «Moa» kan lykkes i klubben. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB Scanpix

Skader er årsaken til at det er blitt lite spilletid på Mohammed Abdellaoue de siste sesongene. Og med lite spilletid, er det også blitt lite mål. Spissens forrige scoring kom i januar 2014. Målet mot Mainz i Bundesliga var hans eneste i 2013/14-sesongen.

– Jeg kan ikke være så skarp som jeg har vært når jeg ikke har spilt kamper på nesten to år. Det sier seg selv at jeg kommer til å bruke tid på å komme i god gammel form. Det er ikke gjort på to uker, sier Abdellaoue etter en målløs redebut på Ullevaal stadion.

Les også: Vålerenga tapte – Rekdal slaktet laginnsatsen

Scoret 15 i 2010

Sist Abdellaoue spilte i Vålerenga-drakt, i 2010-sesongen, scoret han 15 ganger på 20 Tippeliga-kamper. 29-åringen ser for seg å kunne komme tilbake til der han en gang var, om han får den tilliten Rekdal lover ham.

– Det er viktig for meg om jeg skal komme i form. Samtidig er det også slik at vi må plukke poeng. Vi må være smarte med tanke på hvordan det blir med spilletid på meg. Vi får se fra uke til uke, men 90 minutter mot Molde gjorde godt for min del, sier Abdellaoue.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder