Hva er dette?

Her er lørdagens oddstips

I TOPPFORM: West Hams Dimitri Payet har med sin fart, overblikk og viktige pasninger innfridd fansens forventninger. Her jubler franskmannen etter en scoring mot Newcastle i september. Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

Tallene som kårer Payet til Europas mest kreative spiller

Sommerkjøpet Dimitri Payet (28) er West Hams mest spennende spiller siden Carlos Tevez (31).  Data fra statistikk-spesialisten Opta bekrefter at playmakeren for tiden også er Europas mest kreative.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over fire år gammel

West Ham har med sin overraskende fjerdeplass i Premier League levert i høst. Med 3-1 over Crystal Palace sist tok laget sin fjerde borteseier på fem matcher - en kamp hvor Payet laget sitt femte mål for sesongen. Men ikke nok med det - de seks såkalte nøkkelpasningene han foretok i kampens løp var flest av noen Premier League-spiller i løpet av forrige helg - og jevngodt med bestenotering blant de største europeiske ligaene.

Med nøkkelpasning i denne sammenhengen menes den viktigste pasningen i et angrep som leder til en målsjanse eller scoring.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Allerede ifjor var franskmannen Europas mest kreative spiller med 117 nøkkelpasninger for sin daværende klubb Marseille i Ligue 1. Så langt i høstens Premier League har han prestert 35 nøkkelpasninger. Det er flest blant alle toppspillerne i Europa. Med et gjennomsnitt på 3,9 pr. match har Payet laget en nøkkelpasning gjennomsnittlig hvert 23. spilleminutt.

Fantasy Football-nettstedet Oualala på europeisk fotball henter sine data fra Opta, som ble gjengitt i London-avisen Evening Standard tidligere i uken.

På andreplass finner vi Arsenals Mesut Özil med 31 nøkkelpasninger. Av øvrige høyt plasserte Premier League-stjerner er Arsenals Santi Cazorla på sjetteplass med 27 pasninger. Og kanskje noe overraskende - Chelseas mye kritiserte midtbanemann i høst - Eden Hazard på 7.plass med 26 nøkkelpasninger. Southamptons Dusan Tadic holder 8.plass med 24 nøkkelpasninger.

Manager-skryt

Mye av grunnen til West Ham-suksessen hittil har vært bygget på et godt arbeidskollektiv og kjappe overganger. Og ofte er det Payets ferdigheter som har vært utslagsgivende. Tidligere i høst skrøt West Ham-manager Slaven Bilic av sommerens playmaker-investering.

– Han er en av disse spillerne ....ikke bare avgjør han kamper med sine mål, men han forbedrer sine medspillere. Han arbeider hardt. Det finnes mange spillere som er gode avsluttere, men som ikke hjelper de som er rundt ham. Men han gjør det, sa Bilic, ifølge ESPN.

Les også: West Hams beste åpning 16 år

I ettermiddagens TV-match skal West Ham forsøke å bedre en lunken hjemmeflyt på 1-1-2 mot byrivalen Chelsea. Med 4-2-0-form på seks seneste ligamatcher er skuffende hjemmetap for Leicester (1-2) og Bournemouth (3-4) i august et tilbakelagt kapittel. Men Bilic er tross den gode formen var for Chelseas kvaliteter.

– Vi må være mer tålmodige når vi spiller hjemme. Dette er en god tid å møte Chelsea, som nå trenger noen gode resultater, sa Bilic på torsdag.

– Chelsea så skarpe ut borte mot Dynamo Kiev på tirsdag (0-0). Jeg var ikke fornøyd etterpå fordi de så ut som et bra lag, sa Bilic, ifølge Evening Standard.

José Mourinhos menn brukte krefter i tidligere i uken, har bare vunnet to av seks seneste ligakamper og befinner seg på 12.plass. Thibaut Courtois (k), Branislav Ivanovic (f), Pedro (a) og Loic Remy (a) er ute.

Hjemmelaget mangler Winston Reid (f), og Victor Moses (kant) kan ikke spille mot moderklubben. Alex Song (mb) er fremdeles et stykke unna spill.

VG LIVE: Følg kampen i VG Live

Vi ser for oss at West Ham vil ligge forholdsvis lavt og kjøre på kontringer mot Chelsea, som trolig vil ha ballen mest. Hjemmelaget har statistikken imot seg i disse innbyrdes duellene med bare én triumf på 18 forsøk. Men med spillefri i midtuken er dette trolig vertenes beste mulighet på lenge. Vi prøver et frekt hjemmespill til 3,60 i odds. Spillestopp er kl.15.55 og TV2 Sport Premium viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea351861163491460
4Leicester City34178964323259
5Manchester United341610859332658
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League

Flere artikler

 1. Dimitri Payet nekter å spille for West Ham - slaktes av sjefen

 2. Agenten: – Payet blir latterlig dyr

 3. Petr Cech før finalen: – Det er ikke nok press i Arsenal

 4. Denne derby-listen topper Kane

 5. Dimitri Payet refses av West Ham-eier: – En trøblete fyr

 6. West Hams bortetrippel i Premier League har ikke skjedd på ti år

Fra andre aviser

 1. West Ham-sjefens sjokkbeskjed: - Payet vil ikke spille for oss lenger

  Aftenposten
 2. West Ham-stjerne snart tilbake

  Fædrelandsvennen
 3. Bekreftet: Håvard Nordtveit klar for Premier League-klubb

  Aftenposten
 4. Premier League-kometen hylles som en av verdens beste spillere: - Jeg ser ingen som er bedre

  Aftenposten
 5. Premier League-kometen hylles som en av verdens beste spillere: - Jeg ser ingen som er bedre

  Bergens Tidende
 6. Bekreftet: Håvard Nordtveit klar for Premier League-klubb

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder