Martin (16) hylles for takketalen

Brækhus: Han har «it»

Pedersen: Jeg ble dødsimponert

HAMAR (VG) Martin Ødegaard (16) ble kåret til Årets gjennombrudd og holdt en tale det vil bli snakket om lenge.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Han gikk rolig opp, mottok prisen, og talte til folket som om han aldri har gjort noe annet. På sosiale medier ble han hyllet umiddelbart, og da prisutdeling var ferdig, snakket stjernene om måten 16-åringen mottok prisen på.

– Han har «it», fastslår Cecilia Brækhus, som ikke er spesielt fotballinteressert.

– Der kommer vi til å ha en fantastisk representant for norsk idrett framover. Han er moden, ydmyk og samtidig har han selvtillit. Jeg fikk skikkelig sansen for ham, konkluderer boksedronningen, som var nominert i åpen klasse.

Den prisen var det imidlertid Magnus Carlsen som stakk av med.

Talen

Dette er ordene som tok stjernene med storm:

Tusen, tusen takk. Skal jeg være helt ærlig er det veldig overraskende at jeg får den prisen her når jeg ser hvem jeg kjemper mot. Det er jeg veldig stolt av og synes er veldig gøy. Det setter jeg veldig pris på. Så tusen takk igjen.

Fotball er jo et lagspill som de fleste vet, så jeg vil gjerne dele den prisen her med hele Strømsgodset. Alle gutta på laget, trenere, inkludert Ronny Deila, alle ledere og supportere.

Jeg vil også takke alle spillere, trenere og ledere på landslaget.

Jeg vil spesielt takke for måten jeg ble tatt imot på da jeg kom på første A-lagssamling. Det var veldig godt for en ganske nervøs 15-åring å bli tatt i mot på den måten jeg gjorde der. Det satte jeg veldig pris på.

Jeg vil også takke alle vennene mine som stiller opp for meg og støtter meg. Og til slutt, og ikke minst, familien, med mamma, pappa og søsknene mine i spissen.

Tusen takk.

– Skalv i beina

Men det var ikke bare det han sa, som imponerte. Det var måten han gjorde det på. Han var trygg, rolig og sjarmerende. Hele Hamar ble sittende igjen og måpe, men hovedpersonen selv hevder at han var nervøs da han skulle motta prisen:

– Jeg skalv i beina.

Det var umulig å legge merke til. 16-åringen virket rolig som skjæra på tunet, men det avkreftet han at han var.

– Jeg var litt nervøs, avslører han, og forteller at han skrev talen på telefonen i bilen på vei til Hamar.

LES OGSÅ: Martin (16) ble årets gjennombrudd

– En god rollemodell

– Jeg ble så imponert. Han har akkurat fylt 16 år, og så går han opp og takker på den måten der. Jeg har aldri sett en 16-åring så talefør, så i kontroll over situasjonen, forteller Dag Erik Pedersen VG etter utdelingen.

– Jeg var dødsimponert, det var så flott. Jeg skjønner hva det bor i ham. Jeg var rett og slett imponert over hele figuren.

Dagens vinner av hedersprisen er helt enig:

– Talen var veldig imponerende, fastslår Johann Olav Koss, og snakker om hvor moden han mener at Ødegaard er.

– Han er veldig inkluderende i sin egen suksess. Det er positivt å se det i en så ung mann. Han er en god rollemodell.

– Det er en utrolig reflektert og flott tale, og det er virkelig dybde i den. Han er et fantastisk forbilde, og talen forteller noe om hvorfor han har kommet dit han har kommet, oppsummerer generalsekretær i Idrettsforbundet Inge Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder