SMIL TIL VERDEN: Magnus Wolff Eikrem så Ole Gunnar Solskjærs debutkamp i England. Her er de to sammen på St. James. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Eikrem og Møller Dæhli nær Cardiff-avtale

NEWCASTLE (VG) Magnus Wolff Eikrem (23) så Ole Gunnar Solskjærs (40) første kamp som Cardiff-sjef fra tribuneplass. Både han og Mats Møller Dæhli (18) kan etter det VG kjenner til undertegne kontrakt i begynnelsen av neste uke.

  • Jon Martin Henriksen
  • Stein-Erik Stormoen
  • Fredrik Saltbones

Artikkelen er over seks år gammel

Duoen er blant spillerne som har blitt koblet til Cardiff etter at Solskjær ble ansatt før helgen.

Spekulasjonene rundt en Eikrem-overgang til Premier League vil ikke avta etter at 23-åringen overvar Solskjærs debut som manager for waliserne.

VG Live: Les fyldig referat!

Han så FA-cupoppgjøret fra VIP-tribunen sammen med speider John Vik, som har jobbet tett med Cardiff-sjefen i en årrekke.

- Ingen kommentar, sa Wolff Eikrem med et smil til VG i pausen om hvorfor han var tilstede.

Han var blid, men lite interessert i å prate.

- Jeg er her på fotballkamp, sa han.

Etter kampen kom midtbanemannen ut av stadion sammen med Solskjær - og gikk inn i Cardiffs spillerbuss. Eikrem smilte og strøk rett inn i bussen, mens Solskjær stoppet og skrev et par autografer.

YNDLING: Mats Møller Dæhli er en favoritt hos Ole Gunnar Solskjær. Her jubler han etter 4-2-seieren over Rosenborg i cupfinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Ståle Solbakken tror ikke nødvendigvis det betyr at Eikrem er på vei til Cardiff.

- De har alltid hatt et godt forhold og det er ikke utenkelig at Solskjær vil hente ham. Det er ikke helt normalt å bli med i bussen, men hvis han var på stadion for å besøke Solskjær, så trenger det ikke være så unormalt heller, sier Solbakken.

- Er det lurt for Solskjær å hente norske spillere?

- Hvis han føler at han kan bruke dem, så tror jeg ikke Ole Gunnar ser på nasjonaliteten. Når det er sagt, så tror jeg det ligger et ekstra press på de norske. Uten sammenligning, så husker jeg mottakelsen Brede Hangeland fikk i Danmark. Han gikk fra å bli kalt «Bambi» til å bli den beste i Superligaen, sier Solbakken og tilføyer:

- Det ville være dumt å si at det er uten problemer. Jeg tror han tenker seg om før han signerer en norsk spiller. I hvert fall som en av de første signeringene. Hvis Solskjær henter Eikrem er han nok helt sikker på at han er god nok.

Landslagsspilleren forlot Molde til fordel for Heerenveen i fjor sommer, men har vært en viktig støttespiller for Solskjær over to perioder.

Les også: Cardiff snudde etter Solskjærs superbytter

Han spilte under 40-åringen på Manchester Uniteds reservelag, og ble med da Solskjær tok over Molde i 2010. Wolff Eikrem var helt sentral da MFK vant eliteserien i 2011 og 2012.

I løpet av samme periode ble han også et fast medlem av den norske landslagstroppen.

Fra tribunen fikk han se to av Solskjærs innbyttere snu kampen borte mot Newcastle, og sørge for 2-1-seier i debuten til nordmannen.

Mats Møller Dæhli har samme tilknytning til Solskjær. Også han kom fra Manchester United da han ble hentet til Molde av 40-åringen.

Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland har for øvrig også vært nevnt i forbindelse med Cardiff.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder