BOM OG ATTER BOM: Thierry Henry og Frankrike sliter fortsatt med å score mål. Foto: Reuters

BOM OG ATTER BOM: Thierry Henry og Frankrike sliter fortsatt med å score mål. Foto: Reuters

- Noen må forklare meg hva som er hands

Thierry Henry var oppgitt etter Frankrikes fjerde strake VM-kamp uten nettkjenning. En soleklar hands burde gitt fransk straffe. Den kom aldri.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Henry har hamret inn mål på bestilling for Frankrike. Bortsett fra i VM og EM. Der sliter en av verdens beste spillere med å få ballen i mål. I tirsdagens 0-0-kamp mot et kompakt sveitsisk lag var Henry tydelig utilpass i avslutningsøyeblikkene.

Et straffespark kunne reddet «Les Bleus» fra poengdeling, men den russiske dommeren Valentin Ivanov fikk aldri med seg Patrick Müllers soleklare hands åtte minutter før sidebytte.

- Noen må forklare meg hva som er hands. Dersom ei hånd stopper ballen fra å gå i mål, bør det være straffe, mente Henry.

- Dommeren var pirkete, og delte ut for mange kort. Jeg forsto ikke alltid hans avgjørelser, men det er den moderne fotballdømmingen, sier de. Vi må bare akseptere det, sa landslagssjef Raymond Domenech.

Det er ikke første gang Henry kritiserer pipeblåserne. Etter mestercuptapet mot Barcelona i mai gikk vreden ut over Terje Hauge.

- Dersom vi hadde fått straffe og satt den i mål, ville det ha forandret kampen, fortsatte Henry oppgitt.

Fullstendig måltørke

I løpet av de to siste mesterskapene har Henry bare scoret to mål. Begge kom det siste kvarteret i kampen mot Sveits, i EM for to år siden. Det kan se ut til at den begavede spilleren med enorm målappetitt i engelsk fotball har et lite mesterskapsproblem.

Hva gjelder mesterskapsmål i VM mangler tydeligvis Frankrike tidligere evner. Etter VM-tittelen i 1998 er det gått i lås. Fire VM-kamper på rad uten scoringssus er den skrale fasiten. Det med et mannskap der Henrys målansvar kan deles med spillere som Sylvain Wiltord og David Trezeguet.

Anført av Zinedine Zidane skapte franskmennene mye, men foran mål var laget helt uten sting. Et tannløst Frankrike må prestere langt bedre om laget skal ha noe å gjøre i cupspillet.

- En uavgjort for oss med flere gode øyeblikk, men dessverre maktet vi ikke å score mål. Det skulle vi absolutt ha gjort, sa landslagssjef Raymond Domenech.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder