Erik Huseklepps ankel er fortsatt skjør, men han er klar for kamp lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk

Huseklepp åpner opp om fremtiden – vil spille skjebnekamp med skade

Erik Huseklepp (34) har spilt i England og Italia før. Nå skal han forsøke å berge plassen i Obos-ligaen.

Artikkelen er over ett år gammel

Lørdag formiddag skal Erik Huseklepp og resten av Åsane-spillerne ut i en av to kamper som i verste fall kan sende dem ned en divisjon.

De møter KFUM til to kvalifiseringskamper, og må kjempe beinhardt for å berge plassen etter en variabel sesong.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Den tidligere Brann-spilleren har slitt med skade i lang tid, og siste del av sesongen har vært kjedelig for han.

– Det er helt forferdelig, og jeg har hatt en grusom høstsesong, sier Huseklepp til VG.

Husk å spille lotto! Lørdag kan du hente 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Lever kupongen her!

les også

Jarstein har bygd drømmehus til familien

– Ofrer meg gjerne

En skikkelig smell i ankelen har vært grunnen til at han har gått glipp av hele høstsesongen, og har kun vært med de siste fire kampene. Selv om han fortsatt lider av den, er han villig til å trosse smertene, og håper å få bidra i kvalifiseringen.

– Jeg ofrer meg gjerne, men alt kommer an på hva som gagner laget, sier Huseklepp.

Han ser på kvalifiseringskampene som en dobbeltmulighet, og håper at de klarer å berge plassen.

– Vi er nå seks poeng unna der vi burde vært, og da burde vi i utgangspunktet stått i divisjonen. Vi har like mange poeng som i fjor, men i år ga det oss kvalik, mens i fjor holdt vi oss med god margin, sier Huseklepp og legger til at dette har med at topplagene ikke har vært like suverene i år.

Her er lørdagens oddstips!

les også

Henriksens kone er over termin – kan bli kalt hjem fra samling

Fortsatt motivert

Hvis den avgjørende kvalifiseringen ikke går som ønsket, og det ender med nedrykk, har publikumsfavoritten ikke tenkt til å gi seg helt ennå.

– Jeg skal fortsette å spille, jeg har ikke lyst til å avslutte karrieren med en så kjedelig høst, sier han, og forsikrer om at han i alle fall skal være med et år til, uavhengig om det blir med Åsane eller ikke.

– Nå tenker vi kun på å berge laget, så får vi se hvor vi er etter disse to kampene.

Når det gjelder KFUM, er det et lag Huseklepp har god kjennskap til. Han forteller at de er et bra lag i god form som er flinke til å styre spillet, og som aldri legger opp spillet etter motstanderne.

– Det er klart at her gjelder det å være på fra første sekund, sier han.

VG har ikke klart å komme i kontakt med Åsane-trener Mons Ivar Mjelde om lagoppstillingen.

les også

Alt gikk veien for England

Ingen frykt

Terje Bernhard Granli, assisterende lagleder i KFUM, frykter ikke Huseklepp og resten av gjengen. Han mener selv at de har hatt en bedre avslutning på sesongen enn Åsane.

– Huseklepp er vi ikke redd for. Åsane har hatt det litt motsatt av det vi har hatt det mot slutten. Likevel tror jeg at kampen er ganske åpen, selv om Åsane sikkert er favoritter, sier Granli.

For KFUM er det viktig å få et så godt utgangspunkt som mulig i morgendagens kamp. Granli mener at det ikke er umulig å slå Åsane med minst et par mål, og på den måten være bedre rustet til kampen søndag neste uke.

VGs tips: Hjemmeseier

Dette er første kvalik-finale om spill i neste års Obos-ligaen – retur spilles neste helg. KFUM Oslo slo ut Fredrikstad i forrige kvalikrunde, og de kan vise til en sterk høstflyt på 8–3–0. Forrige nederlag i 2. divisjon avdeling 2 var i slutten av august!

Med en slik kanonform følger også selvtillit. Og nå er det opp til Oslo-klubben å takle forventningspresset.

Åsane er en divisjon opp. Laget har blitt påført tap i fem av seks seneste seriekamper. Totalt 57 baklengs mål på 30 Obosliga-kamper er altfor høyt. Og vi noterer at laget har sluppet inn mål i syv strake kamper. Kun tre av 15 bortekamper ble vunnet.

Med så ulike utgangspunkt og hjemmebanefordel foreslår vi et hjemmespill her. Oddsen er 2,40, spillefristen er allerede kl. 12.55 og Eurosport Norge sender oppgjøret.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder