REAGERER: Adama Diomande tar et oppgjør med rasisme på Instagram. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Adama Diomande reagerer: – Ble kalt «N-ordet» på banen

Som fotballproff i USA, har livet vært en dans på roser for Adama Diomande (28). Natt til torsdag skjedde det imidlertid noe som får ham til å reagere.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– I dag ble jeg for første gang i min profesjonelle karriere kalt «N-ordet» på banen, skriver Adama Diomande på sin Instagram-konto.

Hans LAFC slo Portland Timbers 3–2 i U.S Open Cup natt til torsdag, men det var forståelig nok ikke cupavansementet som sto i fokus for den norske spissen, som har bøttet inn mål i USA.

les også

Landslagsdøren åpen for Diomande etter historisk god MLS-start

Etter at kampen var over, la han ut et innlegg på Instagram med et helsvart bilde, hvor han skriver at han ble utsatt for rasistisk hets under kampen, og at en motspiller kom med en kommentar rettet mot hudfargen hans.

– De kommer til å beklage seg og be meg overse det, men om jeg ikke sier noe når det gjelder rasisme, vil det bare vokse.

les også

Toppspiller står frem som homofil

– Uansett hvilket land du er fra, hudfarge, religion og hvilket språk du snakker, er vi alle mennesker, og vi må respektere hverandre, skriver han, og avslutter innlegget med hashtaggen #saynotoracism (Si nei til rasisme).

Today was the first time in my professional career that I was called the «N» word on the field. They will say sorry to me after the game and please let it go, but If I don’t say anything racism will just continue to grow. No matter which country, color, religion or which language your speaking we all are human being and we should respect each other no matter what! #saynotoracism 🧔🏻🧔🏼🧔🏽🧔🏾🧔🏿

VG har forsøkt å komme i kontakt med den norske spissen, uten hell.

«Dio» har scoret ni mål på sine åtte kamper for Bob Bradleys LAFC, men kom seg ikke på scoringslisten natt til torsdag. Han fikk derimot et mål avvinket for offside.

les også

VG kårer: De beste spillerne i MLS – og Zlatan er ikke på topp

Pluss content

David Guzman var uheldig og scoret et selvmål, som sendte Los Angeles FC i ledelsen. Deretter scoret VM-stjernene Carlos Vela (Mexico) og Marco Ureña de to neste, og da hjalp det lite at Julio Cascente og Vytas Andriuskevecius reduserte for Portland Timbers.

Hverken LAFC, Portland Timbers eller MLS har foreløpig uttalt seg om hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder