Mexico-trener oppgitt etter nytt Neymar-show: – En skam!

(Brasil–Mexico 2–0) Meksikanerne yppet seg og gjorde det vanskelig for Brasil i nesten 90 minutter. Men Willians (29) herlige rykk og Neymars (26) lange tå ordnet kvartfinaleplass for stormakten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var en vanskelig kamp, men vi var klar over kvalitetene til våre motstandere. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, men enda mer med lagets seier, sa Neymar.

Han ble kåret til banens beste, men viste seg som vanlig frem på godt og vondt.

STYGG EPISODE: Miguel Layún (med ballen) har nettopp tråkket på leggen til Neymar, som reagerer voldsomt. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

For etter en duell med Miguel Layún ute ved sidelinjen, fikk han plutselig kraftige rykninger og bar seg i smerte. Reprisene viste at meksikaneren tråkket på ankelen til Brasil-esset, men det var Neymars kraftige reaksjoner som fikk mest oppmerksomhet.

Mexico-trener Carlos Osorio var meget oppgitt over Neymars angivelige skuespill.

– Jeg mener det er en skam for fotballen at så mye tid ble kastet bort på grunn av én enkelt spiller. Mine spillere kom ut av rytmen på grunn av alle stoppene i spillet. Det var en situasjon der det var fire minutters pause. Det burde ikke være så mye skuespill, sa Osorio.

Men når sant skal sies burde den nevnte episoden på fire minutter etter alt å dømme ha endt med en meksikansk utvisning.

Tråkket på Neymar – slapp kort

Det var rett og slett stygt da Mexicos Miguel Layún tråkket på leggen til Neymar i det 71. minutt – i en situasjon som skjedde utenfor banen.

Episoden endte overraskende nok ikke med kort til Layun, men BBCs dommerekspert Mark Clattenburg var klokkeklar på at Mexico-spilleren skulle vært utvist.

– Når du overspiller så mye som han gjør, da får du et rykte på deg. Da får du lite sympati de gangene du blir tatt og faktisk får vondt, kommenterte TV 2-ekspert Petter Myhre mens TV-bildene av en lidende Neymar rullet over skjermen.

Brasil-stjernen seg på bena igjen etter å ha fått behandling. Selv om han et par minutter så døende ut, så var det full fart i sluttminuttene. Og det resulterte til slutt i scoring nummer to.

Lekkert av Willian

Kampens mest avgjørende øyeblikk kom etter at kampen hadde passert 50 minutter og seieren ble trygget i sluttminuttene. Neymar var involvert begge ganger.

1–0-scoringen skal Willian ha mesteparten av æren for. Chelsea-spilleren hadde ballen utenfor 16-meteren, og med en stikkpasning til seg selv – og et lynkjapt rykk – var han i perfekt innleggsposisjon inne i feltet.

VG Live: Referat fra kampen

Pasningen inn foran mål snek seg forbi de søkende hanskene til Guillermo Ochoa, og så vidt forbi Gabriel Jesus som kastet frem foten midt foran det gapende målet. Men synkront med Brasil-spissen kastet også Neymar seg frem, og superstjernen hadde timet det perfekt.

les også

Jo da, han ser ut som en verdensmester

Med høyrefoten styrte han ballen i det tomme buret. 26-åringens 57. landslagsmål, på 89 kamper, er et av de viktigste.

Nå venter vinneren av Belgia og Japan (kampstart kl. 20.00) i kvartfinalen.

Etter scoringen hadde Brasil god kontroll på kampen, og laget har en defensiv trygghet som virkelig kan komme godt med når det drar seg til mot en eventuell finale i Moskva 15. juli.

les også

Derfor tok Neymar til tårene etter Costa Rica-seieren

For i det 88. minutt ble det hele avgjort da Neymar ble spilt igjennom på venstrekanten.

Neymar prøvde å trille ballen i det lengste hjørnet, men Ochoa fikk en liten touch på ballen. Istedenfor redning, ble det bare en pasning til Roberto Firmino som ble byttet inn et minutt tidligere.

PUNKTERTE: Roberto Firmino (t.v.) gratuleres med 2–0-målet av Neymar. Foto: Andre Penner / AP

Det ble lagt til seks minutter, men Mexico hadde ikke noe å komme med på tampen av en kamp som tross alt bekreftet at Brasil er en av de aller største favorittene til å ta hjem VM-gullet.

PS! Brasil har nå møtt Mexico fem ganger i VM-sammenheng, og meksikanerne har aldri scoret. Oppgjøret i gruppespillet for fire år siden endte målløst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder