Jörgen Lennartsson er ny Lillestrøm-trener

ÅRÅSEN (VG) LSKs atten dager lange trenerjakt er over. Som VG meldte fredag formiddag, har svenske Jörgen Lennartsson (53) blitt enig med klubben om en to og et halvt år lang kontrakt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Analyse: Lillestrøm står overfor en skjebnesommer

Pluss content

– Jeg har stor ydmykhet for den situasjonen som vi er i på tabellen og stor respekt for den jobben som skal gjøres der. Vi har litt andre spennende saker med cupspill og europaspill, men å klatre på tabellen er den viktigste oppgaven, sier 53-åringen til VG om hvilken utfordring som veier tyngst.

Kanarifuglene ligger over kvalifiseringsplass kun på målforskjell og er uten seier i Eliteserien siden midten av mai. Men tross tilbud fra flere klubber i Europa, valgte Lennartsson å ta over kanarifuglene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg synes at det var veldig mye som passet sammen. De har min måte å tenke på, både når det gjelder å styre klubben og arbeidet de gjør med fotballen, sier han.

Arne Erlandsens erstatter oppsummerer sine følelser med «inspirert, glad, stolt og ydmyk». Han overtar et lag uten seier i Eliteserien siden 13. mai.

– Nå handler det om at vi sammen skal snakke om hvordan vi skal sette inn støtet og hvilke ting vi skal prioritere å jobbe med. Det kan ikke jeg bestemme alene, det vil jeg gjøre sammen med støtteapparatet og spillergruppen. Men det er hardt arbeid, det finnes ingen trylleformel for det, analyserer svensken - og varsler at han ikke kommer til å gjøre noen kjempestore endringer umiddelbart.

les også

Arne Erlandsen ferdig i LSK – spillerne har fått munnkurv

Lennartsson kommer rett fra jobben som speider for Åge Hareides danske landslag, en jobb han har hatt siden januar i år og under VM.

– Lennartsson er en god mann og en god ansettelse, sier Hareide til VG.

les også

Denne effekten har trenersparkingene i Eliteserien gitt

Kun ett tilbud

Nevnte Mesfin sier at fem-årsplanen til klubben er å etablere seg i topp fem av norsk fotball - men at de må bygge seg opp, sakte men sikkert.

– I og med at vi skriver en to og et halvt år lang kontrakt, ligger det jo i sakens natur at vi også tenker langsiktig. Vi vet at Lennartsson også er en mann for oss de neste par årene inn i fremtiden, sier sportssjefen Mesfin til VG.

Han lover at fansen skal få se en sulten og motivert trener.

Svenskens første kamp som Lillestrøm-trener blir borte mot østerrikske LASK Linz 26. juli i Europa League-kvalifiseringen.

Lillestrøm har på sin side løst en drøyt to uker lang trenerjakt, etter at Arne Erlandsen ble avskjediget 26. juni.

les også

Lillestrøm sløser med sjansene – nest minst effektiv i Eliteserien

Stabæk-fortid

Lennartsson er et kjent fjes i norsk fotball etter hans opphold i Stabæk i 2011. Han husker nok i alle fall LSK fra sin første eliteseriekamp som Stabæk-trener i 2011: Det var tidenes serieåpning for «Fugla», som vant 7-0 i Telenor Arena.

Lennartsson forlot bærumsklubben etter bare ett år - grunnet kaoset rundt Telenor Arena og muligheten for å trene Elfsborg i Allsvenskan.

To år senere ble han avskjediget fra den allsvenske klubben.

Deretter trente han IFK Göteborg fra 2015 til han fikk sparken også der, i juli to år senere. Han skal angivelig ha vært nær en trenerjobb i israelske Maccabi Haifa, uten at det ble gjennomført, før han altså fikk en jobb i Åge Hareides støtteapparat.

Før han gikk til Stabæk, tjente Lennartsson seks år som trener for det svenske U21-landslaget.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder