TILBAKE: Her takkes Ole Gunnar Solskjær av som Manchester United-spiller av Carlos Tévez (t.v.), Nani og de andre United-spillerne. Snart er han tilbake på Drømmenes Teater.

TILBAKE: Her takkes Ole Gunnar Solskjær av som Manchester United-spiller av Carlos Tévez (t.v.), Nani og de andre United-spillerne. Snart er han tilbake på Drømmenes Teater. Foto: Matthew Peters / Manchester United

TV 2 viser likevel Solskjærs hjemmedebut som United-manager

Norske Manchester United-fans får likevel se Ole Gunnar Solskjær (45) entre Old Trafford til sin hjemmedebut som manager 2. juledag. TV 2 viser oppgjøret på hovedkanalen.

I går ble det meldt at TV 2 skulle holde seg til sin opprinnelige sendeplan, og kun vise i stedet Liverpool – Newcastle 2. juledag. Oppgjøret mellom Manchester United og Huddersfield på Old Trafford «Boxing Day» måtte man se i opptak.

SPESIAL: Få siste nytt fra Manchester og Solskjærs første trening

Men i dag skriver TV 2 i en pressemelding at de har fått tillatelse til å vise begge kampene direkte:

– Dette er den beste julegaven vi kan forestille oss. Vi er veldig glad for å kunne dele denne unike opplevelsen med flest mulig på hovedkanalen TV 2, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

les også

Derfor har Solskjær en unik mulighet

Pluss content

Kanalen har valgt bort en kamp lørdag kl. 16 senere i sesongen for å kunne vise Manchester United mot Huddersfield.

– Det har ikke vært aktuelt å løpe fra løftet om å vise Liverpool, men det har samtidig vært en fryktelig situasjon ikke å få vist de historiske bildene av Solskjær som leder United hjemme for første gang. Derfor er vi svært lettet over å ha funnet en løsning, sier Jansen Hagen.

I går begrunnet Jansen Hagen overfor VG hvorfor kanalen opprinnelig ikke kunne sende Manchester United-kampen.

– Vurderingen om å ikke vise Solskjærs hjemmedebut ble tatt lenge før Solskjær-ryktene i det hele tatt oppsto. Det var også kommunisert ut til kunder og supportere lenge før, og når det valget er tatt må man også stå for det, sa Jansen Hagen til VG.

les også

Ole Gunnar Solskjær tar over Manchester United

I stedet for å være hovedkampen skulle altså høydepunktene fra Solskjærs første hjemmekamp vises fortløpende på programmet «Målshow» på TV 2 Sport Premium 2.

Solskjærs aller første kamp, lørdag borte mot sin gamle arbeidsgiver Cardiff, vises på TV 2 Sport Premium, med kampstart klokken 18.30, når Solskjærs drøm blir til virkelighet:

Enormt engasjement

Jansen Hagen sa til VG at TV 2 kunne endret på oppsettet dersom de ønsket, og understreker at det er mange gode argumenter for å gjøre det.

– Det vil uansett oppfylle utsagnet «damned if you do, damned if you don’t». Jeg tror vi har mange som er fornøyde med valget vårt, og så er det mange som vil være kritiske til at vi ikke gjør et unntak i oppsettet vårt.

SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen. Foto: Alex Iversen / TV 2

les også

Åge Hareide om Solskjær: – Jeg tror han kommer til å snu det

Debatten raste på Twitter som følge av det uendrede sendeskjemaet. Flere mener det er en riktig avgjørelse og et fornuftig valg, mens andre mener det er en skam og truer med å si opp TV 2-sumo abonnementet sitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder