Suarez helt for Barcelona – Real Madrid fortsatt på avstand

(Real Madrid- Real Valladolid 2–0, Rayo Vallecano-Barcelona 2–3) I siste minutt ble Luis Suárez den store helten for Barcelona som fortsatt er syv poeng foran Real Madrid.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det så stygt ut for Barcelona lenge.

Luis Suárez ga Barcelona, uten Lionel Messi på banen, en drømmestart i bortemøtet med Rayo Vallesco tidlig. Men laget som ligger nest nederst snudde kampen med Jose Pozo og Alvaro Garcia.

I 87. minutt utlignet Ousmane Dembélé med en flott volley. Før Suarez pirket ballen i mål for serielederen i siste ordinære minutt.

Målet betyr at Barcelona har foreløpig tre poeng ned til Atlético Madrid. På sjetteplass er Real Madrid syv poeng bak erkerivalen.

Også Real Madrid avgjorde sent

Midlertidig trener Solari Solari ledet Real Madrid til en enkel seier borte mot Melilla i cupen onsdag. I hans første oppgjør på Santiago Bernabéu ble det langt tøffere.

Men selvmål fra Kiko Olivas syv minutter før slutt og en elegant chip fra Sergio Ramos på straffe fem minutter senere avgjorde kampen.

Målene kan du se her:

– Jeg er veldig fornøyd med spillerne. Det var viktig å holde nullen, sa Solari etter kampen.

Selv om hjemmelaget slet tidvis i kampen, ville ikke Solari kritisere spillerne etter kampen.

– Jeg skal ikke være negativ. Jeg hadde selvsagt likt å vinne 7–0 etter tre brassespark, men i fotball er det forskjellig dynamikk til forskjellige tider.

les også

Det hemmelige dokumentet som kan endre Fotball-Europa

Kysset logoen

Det holdt til Real Madrids første seier i serien på seks forsøk.

Lagkaptein Ramos feiret med å kysse klubblogoen og viste hvor viktig seieren var for spillerne.

– Når ting ikke går etter planen er det vår jobb å være behersket. I dag trodde vi. Vi går i døden for hvem enn som er trener, og nå er vi med Solari. Valladolig spilte bra og gjorde det vanskelig for oss, sa Ramos.

Han la også til at han hadde forståelse for at publikum buet underveis i kampen.

– Vi skjønner pipingen. Det er vi som er ansvarlige. Vi vill at folk skal tro på oss. Når 0–0-resultatet sto så lenge, må man holde hodet kaldt. Til slutt kom resultatet.

Det kunne vært annerledes.

JUBEL: Endelig en opptur for Real Madrid og Sergio Ramos. Foto: JUAN MEDINA / X01625

Tverrliggeren sto i veien

For Valladolid hadde flere store sjanser. Både Toni Villa og Ruben Alcaraz traff tverrliggeren fra distanse i andre omgang.

Det ene skuddet var også Thibaut Courtois en hånd på. Real Madrid-keeperen hadde ytterligere enn god redning etter hvilen. Han kom med støtte til Solari etter kampen.

Champions League-mesteren de siste tre årene hadde også sine sjanser før de to sene scoringene. Gareth Bale og Casemiro var begge svært nære med to headinger. Karim Benzema traff heller ikke med sine forsøk.

les også

Mbappé vraket fra PSG-laget–fordi han så på El Clásico

Solari står nå med to seirer av to mulige. Muligens blir han sittende ut sesongen. Skal Real Madrid ha ny trener på plass, må vedkommende ansettes senest 13. november.

PS! Ronaldo, tidligere Real Madrid-spiss og nasjonalhelt i Brasil, eier 51 prosent av Real Valladolid.

I Italia vant Cristiano Ronaldo og Juventus på denne måten mot Cagliari:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder