Disse skal Norge møte i Nations League

Bulgaria, Slovenia og Kypros blir norske motstandere i Nations League denne høsten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kvalifiseringen i nasjonsligaen spilles fra september til november 2018 med hjemme- og bortekamper. Vinner Norge puljen får Lagerbäcks menn spille play-off om en plass i EM 2020 mot tre andre lag fra nivå C.

EM består i 2020 av 24 lag. Fire av disse skal kvalifisere seg gjennom nyvinningen Nations League. Finalespillet i Nations League går i juni 2019.

Dermed har Norge altså to muligheter til å kvalifisere seg: Gjennom den ordinære EM-kvalifiseringen og Nations League.

– For meg ser det ut som en gruppe hvor det er fullt mulig å vinne. Det er ikke den letteste gruppen, men langt fra den vanskeligste, mener VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden og drar frem statistikken mot disse motstanderne:

Norge har vunnet ni av ni kamper mot Kypros og har bare tapt én gang for Slovenia. Mot Bulgaria er vi ubeseiret siden 1987.

– Det kunne vært verre, det kunne vært bedre, sier tidligere landslagstrener Egil Olsen på TV 2s sending etter dagens trekning i Lausanne.

– Et nydelig konsept

– Dette er et nydelig konsept og gir en sjanse til å komme seg til EM selv om vi skulle mislykkes i den ordinære kvalifiseringen, og så får vi kamper som betyr noe, mener TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Det er fullt mulig å slå alle i vår pulje. Det må være målet og da er det store muligheter å kvalifisere seg til EM.

Hangeland hadde denne favorittgruppen før trekningen: Norge, Skottland, Finland og Kypros. Bare Kypros kom på den listen etter at Jari Litmanen foretok trekningen.

les også

Den store karakterboken til landslaget: Fem spillere får stryk

– Nå blir det flere kamper som betyr noe. Vi får en ekstra mulighet til å kvalifisere oss til et mesterskap, fastslår Jesper Mathisen. Før trekningen hadde han bare to lag han håpet Norge ville unngå.

Tipper Hareide er fornøyd

– Romania fra øverste nivå og Montenegro fra tredje nivå. Unngår vi de er det hipp som happ hvem vi får, sier TV 2-eksperten, som hadde Slovenia, Bulgaria og Litauen i sin norske drømmegruppe.

Norge var seedet sammen med Hellas, Serbia og Albania og kunne ikke trekke disse landene.

Åge Hareides Danmark skal opp mot Irland og Wales, som Ryan Giggs nå har overtatt. Sverige havnet i en svært tøff pulje med Russland og Tyrkia.

– Jeg tror Danmark er ganske fornøyd med den trekningen, sier «Drillo».

Blant de beste lagene på nivå A venter mange spennende kamper. Slik endte den trekningen:
1. Tyskland, Frankrike, Nederland.
2. Belgia, Sveits, Island.
3. Portugal, Italia, Polen.
4. Spania, England, Kroatia.

PS! TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise Nations League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder