Kane nærmer seg eksklusiv liste - sjansesløseri mellom Spurs og Southampton

(Southampton - Tottenham 1-1) Både Soton og Spurs skuslet bort store sjanser til å ta tre poeng søndag. Harry Kane scoret Tottenhams ene, og nå er han ett mål unna «100 mål i Premier League»-klubben.

Publisert:

Det er en eksklusiv liste som bare inneholder 26 navn (se faktaboks) - enn så lenge. Søndag scoret Harry Kane sitt 99. ligamål på 136 kamper, noe som gir ham et målsnitt på 0,73 mål per kamp.

Det er et snitt ingen andre på listen matcher. Sergio Agüero, som har nettet 138 ganger på 200 kamper for Manchester City, er nærmest med 0,69 mål per kamp.

Mot kriserammede Southampton brukte Harry Kane hodet for å sørge for mål ligamål nummer 99. Samtidig utlignet han ledelsen hjemmelaget hadde opparbeidet seg ved at Spurs-stopper Davinson Sánchez hadde sklidd ballen i eget nett.

VG Live: Les hvordan begge lag sløste med sjansene i sluttminuttene her!

les også

I 2015: Kane inn på eksklusiv liste

Kane står nå med 21 ligamål på 23 kamper denne sesongen, noe som gjør han til toppscorer med tre mål foran Liverpools Mohamed Salah (spiller mandag mot Swansea).

Kane kunne fort ha scoret sitt 100. Premier League-mål mot Southampton, men han skjøt utenfor på en gigantisk sjanse rett før slutt. Også Southampton hadde noen virkelig store sjanser mot slutten, men heller ikke de klarte å vippe kampen i sitt favør.

– Vi ga bort ballen for ofte og ga dem muligheter. For å vinne kampen, måtte vi vært bedre. Det var ikke bra, konstaterer Mauricio Pochettino overfor Sky Sports.

For Spurs betyr 1-1 at de taper poeng kontra de andre topplagene. Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea vant alle sine kamper denne runden. Liverpool spiller mot Swansea mandag.

– Vi er skuffet, for vi klarte ikke å kontrollere kampen som vi ønsket. Vi konsentrerer oss kun om oss selv med tanke på tabellen, men selvfølgelig er det verre når rivalene vinner sine kamper, sier Tottenham-forsvarer Eric Dier til BBC.

Tottenham er på 5. plass med 45 poeng, to poeng bak Liverpool på plassen foran.

Enda verre er imidlertid tingenes tilstand for Southampton. Laget ligger helt nede på en 18. plass og har ikke vunnet på elleve kamper. Sist de fikk med seg tre poeng, var mot Everton i den 13. runden.

PS! Thomas Müller ble en del av 100-ligamål-klubben søndag. Han scoret sitt 99. og 100. ligamål da Bayern München slo Werder Bremen 4–2.

les også

Rondón oppløst i tårer etter McCarthys stygge benbrudd

les også

Mourinho om Sanchez: – Strålende for oss om han kommer

les også

Magiske Liverpool-minutter senket «uslåelige» City i syvmålsthriller

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder