Barcelona fortsatt ubeseiret – Selvmål og straffebom sørget for Real Madrid-smell

(Barcelona – Villarreal 5–1, Sevilla – Real Madrid 3–2) Lionel Messi (30) og Andrés Iniesta (33) viste frem samspillet Barca-fansen kommer til å savne når sistnevnte gir seg. Real Madrid viste på sin side spill Zinédine Zidane (45) ikke vil se.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mens seriemester Barcelona stormer videre, hadde et reservepreget Real Madrid en ekstremt svak dag på jobben. De lignet faktisk litt på det Real-laget vi så i høstsesongen, som hadde voldsomme problemer.

Denne onsdagskvelden var det Sevilla som skapte problemer for Los Blancos.

les også

Real Madrid nekter å stå æresvakt for Barcelona: - Min avgjørelse

Tung dag for Ramos

Wissam Ben Yedder sørget for 1–0 etter 26 minutter, før Miguel Layún la på til 2–0 like før pause. Seks minutter før full tid scoret Sergio Ramos selvmål. Borja Mayoral reduserte like etter.

Spesielt Real Madrid-kapteinen Sergio Ramos hadde en svak dag på jobben. Ikke nok med at han scoret selvmål, han misbrukte også muligheten fra ellevemetersmerket, da han stoppet opp to ganger i oppløpet sitt, før han hamret ballen i tverrliggeren.

les også

Messi-hat trick sikret Barcelona La Liga-tittelen for 25. gang

Ramos fikk imidlertid en ny mulighet fra straffemerket fem minutter på overtid, og denne gangen holdt han skuddet lavt, og sørget for at det hele endte 3–2 til Sevilla.

Seriegullet er for lengst ute av syne for Zinédine Zidane & co., og i dag kan de ha rotet bort en gyllen mulighet til å ta 2.-plassen fra byrival Atlético Madrid. Onsdagens tap gjør nemlig at de er tre poeng bak byrivalen med like mange kamper spilt. Tre poeng skiller de to hovedstadsklubbene, idet to kamper gjenstår av sesongen.

les også

Iniesta hyllet i Barcelonas maktdemonstrasjon

Stormer mot historisk god sesong

Real Madrid misbrukte sin hengekamp, men det gjorde definitivt ikke Barcelona, som satser alt på å fullføre sesongen uten tap. Og to av de største Barca-stjernene styrte showet på Camp Nou.

Høydepunktene fra kampen kan du se i videovinduet under.

Og «som vanlig» noterte den aller største stjernen seg for scoring. Lionel Messi satte inn sin 34. La Liga-scoring for sesongen, og da var det – som så mange ganger før – Andrés Iniesta som var nest sist på ballen.

Messi fikk to mann på seg innenfor Villarreal-boksen, og måtte se bakover i banen å gi ballen til mannen som har vært hans lagkamerat i 14 år. Det var en god avgjørelse.

les også

Griezmann-bråket: Atlético truer med å anmelde Barcelona

For med første berøring, serverte Iniesta argentineren med en perfekt vektet ball, som Messi, med en elegant volley, tuppet i mål. Barca-fansen fikk se Iniesta/Messi-linken på sitt vakreste. Og de må bare nyte det mens de kan, for snart er den epoken over.

HYLLET: Andrés Iniesta. En gigant – igjen. Foto: ALBERT GEA / X01398

Iniesta bekreftet for kort tid siden at han forlater den spanske storklubben etter sesongen. Og det ser ut som han får en verdig avslutning på Barcelona-karrieren.

les også

Superstjernene i storslag da ti mann sterke Barcelona sto imot Real Madrid

Katalanerne gikk nemlig nok en gang av banen uten å tape, og er dermed bare to kamper unna å gå ubeseiret gjennom La Liga-sesongen, noe ingen andre lag har klart før.

Dembélé viste seg frem

Scoringer fra brasilianerne Philippe Coutinho og Paulinho la i 1. omgang grunnlaget for Barca-seieren, og da hjalp det lite at Nicola Sansone scoret et trøstemål for bortelaget. Ousmane Dembélé ordnet både 4–og 5–1 i 2. omgang.

Det betyr at Barcelona bare er to kamper unna å skrive historie. Levante og Real Sociedad er de eneste lagene som kan stikke kjepper i hjulene for Barca-toget som tøffer videre, i jakten på udødelighet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder