Sandefjord-krisen fortsetter: – Dette var ræva

(Odd–Sandefjord 5-0) Dag-Eilev Fagermos menn var nådeløse mot et Sandefjord på desperat poengjakt. På under ti minutter i førsteomgang var kampen i realiteten avgjort – og gjestene bokførte til slutt sitt femte strake tap.

Publisert:

– Vi har vist de siste kampene at vi har noe på gang. Så mistet vi det totalt i dag. Vi må finne tilbake til dét. Vi må slutte å gjøre dumme feil bakover, spille voksenfotball, vinner flere dueller og krige bedre enn i dag. For dette var ræva, er dommen fra Sandefjord-kaptein Lars Grorud i et intervju med Eurosport etter kampen.

Husker du? Full fyr mellom Fagermo og Dempsey

– Ser ikke pent ut

Etter at én tredel av årets eliteserie er ferdigspilt er Sandefjord i fritt fall. De har ikke vunnet en fotballkamp siden 2. april.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

Siden Magnus Powell måtte forlate klubben som hovedtrener den 25. april, har heller ikke trenden snudd. Klubben fortsetter å tape. Riktignok er det fortsatt 20 kamper igjen og bare fire poeng opp til Bodø/Glimt på trygg grunn. Men pilene peker altså én vei.

– Det ser jo ikke pent ut i målprotokollen. Vi starter kampen greit, men så blir vi hardt straffet for feilene vi gjør. Vi klarer å fremstå annerledes i andre omgang. Men totalt sett blir det stygt, sier Sandefjord-trener Geir Ludvig Fevang til Eurosport.

Les også: VG-lupen: «Press på Fagermo»

Marerittomgang

«Kritikkverdig», var blant ordene kaptein Grorud tok i sin munn da han ble intervjuet til pausen. Trener Fevang mente laget hans bare hadde et hederlig resultat å spille for etter de første 45 minuttene.

Ikke så rart. Da hadde Odd allerede puttet tre mål etter tidvis nydelig angrepsspill. Målscorere: Martin Broberg, Markus André Kaasa og Elbasan Rashani. Sandefjord hadde ikke skapt en sjanse i løpet av en omgang.

– Jeg er veldig glad etter at vi datt såpass sammen mot Ranheim sist. Vi begynte ikke all verden, men når vi tenner til så er det bra angrepsspill og varierte scoringer. Da ser vi potensialet vi har jobbet med hele vinter, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Les også: VG-lupen: Slik tippet vi Sandefjord

Børven fikk sin scoring

Den andre omgangen var omtrent et eneste stort gjesp i 25 minutter. Så presenterte innbytter Torgeir Børven seg. To ganger burde han økt ledelsen, men misset både alene med keeper og med en heading fra kort hold.

Da var det opp til Birk Risa å vise hvordan man skal avslutte. På en flott Odd-kontring i det 74. minutt var det Risa som fikk æren av å avslutte angrepet. Skuddet fra rundt 10–12 meter gikk knallhardt langs bakken og rett i mål.

Helt til slutt fikk likevel Børven sin scoring. Et innlegg fra en annen innbytter, Bilal Njie, ble ekspedert kontant i mål fra kort hold åtte minutter før full tid.

PS: Dermed feirer Odd-spillerne 17. mai med et eneste stor glis. Neste oppgjør er mot Stabæk på Nadderud. Sandefjord har på sin side nok å tenke på under nasjonaldagen torsdag. Allerede mandag venter sterke Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder