«MOI» BIEN: Mohamed Elyounoussi, her fra 8–0-seiren over San Marino da han scoret tre mål, følges av noen av Europas aller største klubber. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

«Moi» herjet vilt foran storklubber: – Kan bli aktivitet i sommer

Mohamed «Moi» Elyounoussi (23) scoret to mål og leverte to målgivende pasninger. Da var det beleilig at en tysk gigant befant seg på tribunen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG får nemlig opplyst at Bundesliga-toppklubben Borussia Dortmund var til stede på Kybunpark i sveitsiske St. Gallen for å finsikte den norske kantspilleren søndag ettermiddag.

Det samme var Wolfsburg. I tillegg har det, etter det VG erfarer, vært voksende «Moi»-interesse fra Huddersfield, som søndag tok et steg mot fornyet kontrakt i Premier League takket være uavgjort mot Manchester City.

les også

«Moi» kobles til Arsenal: – Han er het nå

Med storklubbenes øyne rettet mot seg leverte Elyounoussi et show av de sjeldne: Basel vant 4–2, og sarpingen var involvert i samtlige scoringer i form av to mål og to assists.

– Det føles godt å kunne bidra og være hovedgrunnen til at vi vant. Det er enda viktigere for meg å avslutte godt nå før overgangsvinduet åpner. Jeg er sulten på å vise meg frem, sier Elyounoussi til VG, vel vitende om at også Southampton, Leicester og til og med Arsenal har et godt øye for ham.

– Det er stor interesse

Basel har tre seriekamper igjen av sesongen, men er allerede sikret å ende på annenplass. Mens den sportslige verdien ikke er all verden for klubben i seg selv, kan prestasjonene i de gjenværende kampene bety mye for fremtiden til «Moi».

– Det er stor interesse, og det er svært mange som har vært og sett på. Noe annet enn det er det ikke å si før det begynner å dra seg til, smiler den brennhete nordmannen som har notert seg for 11 mål og 16 målgivende pasninger denne sesongen, sveitsisk liga og Champions League inkludert.

les også

«Moi» irriterte Guardiola: – Tror han kommer til å huske meg

– Ser du for deg en overgang til sommeren?

– Jeg tror det kan bli aktivitet i sommer. Men jeg er veldig fornøyd med situasjonen og posisjonen min i klubben. Sånn sett har jeg ikke noe hastverk.

Inspirert av Salah

Det er ikke lenge siden sist Borussia Dortmund handlet fra Basel: Midtstopperen Manuel Akanji (22) gikk samme vei i januar for rundt 200 millioner kroner, og har etablert seg med suksess i Tyskland.

les også

Ellevill «Moi»-prislapp: 300 millioner kroner

Eksemplene på stjerner som har brukt Basel som springbrett, er ikke få. Og inneholder blant annet Europas for øyeblikket heteste spiller: Mohamed Salah. «Moi» legger ikke skjul på at han lar seg inspirere av Liverpool-kometen, som ble solgt fra Basel til Chelsea før han gikk til Fiorentina, Roma og Liverpool.

– Han har hatt en eventyrlig sesong. Det inspirerer meg. Han er en av flere som har gjort det bra etter å ha gått via Basel, og dette visste jeg jo før jeg kom. Det var noe av grunnen til at jeg kom hit, sier Elyounoussi.

– Ser du for deg å gjøre som ham, rett fra Basel til en toppklubb i England? Eller foretrekker du å ta et mindre steg på veien?

– Det gjenstår å se hva slags klubber som melder seg. Vi får se på hele pakken. Men jeg føler jeg er god nok til å ta et stort steg, sier «Moi».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder