HOLDER BAKKEKONTAKTEN: Joshua King ligger på gresset på Ramat Gan Stadium i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

King: - de Gea skal i hvert fall huske meg etter kampen

TEL AVIV (VG Nett) Joshua King (21) blir ikke lei seg selv om hans tidligere Manchester United-lagkamerat David de Gea (22) ikke vet hvem han er.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Lørdag møtes Norges King og Spanias de Gea i semifinalen i U21-EM i Israel.

- Han skal i hvert fall huske navnet mitt etter kampen, sa King etter treningen på Ramat Gan Stadium torsdag kveld.

Onsdag svarte David de Gea «Hæ, King?» da NRK lurte på hva Manchester United-keeperen tenker om duellen med King. Spanjolen vet tydeligvis ikke hvem King er - selv om de var eid av samme klubb i halvannet år.

- Jeg var på lån mesteparten av tiden. Jeg er ganske sikker på at han kjenner meg igjen når han ser ansiktet mitt, men navnet mitt kan han sikkert ikke, sier King til VG.

- Alt må stemme

King var på Uniteds reservelag og delte således ikke garderobe med de Gea. Men så sent som i fjor var King på banen for United i Champions League.

- Han var ikke med de gutta jeg var med i United, forklarer King.

Nå gleder han seg bare til semifinalen mot Spania. Blackburn-spilleren mener laget må ha troen på seier. Ellers er det bare å dra hjem, uttrykker han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HOLDER NULLEN: David de Gea med en solid benparade mot Nederland. Foto: NTB Scanpix

- Alt må stemme, alle må være på topp, alle må være hundre prosent fokusert på den defensive jobben - for de kommer til å ha ballen mest, sier King.

- Er Thiago Alcântara mannen som må stoppes?

- Det er godt lag, og vi går ikke rundt og grubler over en person. Vi bruker ikke energi på at vi skal stoppe én person. Det blir elleve mot elleve.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder