... mens Sigurd Rushfeldt fikk Kniksens hederspris

«ÅRETS KNIKSEN»: Mohammed Abdellaoue fikk årets Kniksen-pris. Foto: Dirk Köster

Mohammed Abdellaoue «Årets Kniksen»

HANNOVER/OSLO (VG Nett) Mohammed Abdellaoue ble årets angriper i 2010. I år tok han et steg opp - og ble kåret til «Årets Kniksen».

Artikkelen er over åtte år gammel

VG Nett var på plass i Hannover lørdag, da Abdellaoue mottok prisen etter 1-1-kampen mot HSV.

- Det er klart at det betyr veldig mye for meg å få en slik pris. Jeg setter svært stor pris på det, sier en fornøyd Moa til VG Nett.

Nå er 26-åringen i samme celebre selskap som blant annet Brede Hangeland, John Carew, John Arne Riise, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo, Nils Arne Eggen, Egil «Drillo» Olsen, Henning Berg og Erik «Myggen» Mykland - for å nevne noen av de tidligere Kniksen-vinnerne.

- Dette viser at jeg har gjort noe riktig, og jeg tar det med meg videre. Noe slikt gjør at man vil jobbe enda hardere fremover, poengterer Hannover- og landslagsspissen.

Les også: Dagfinn Enerly hedret under «Årets spiller 11»

Det er ikke den første utmerkelsen Moa henter hjem i høst. Under NISO-gallaen 6. november stakk Abdellaoue av med prisen for årets norske fotballspiller på herresiden - for andre år på rad.

Allerede onsdag skal måljegeren på gresset igjen, mot Standard Liège i Europa League.

- Det blir knalltøft. Vi vet hva som står på spill i europacupen. Vi ligger godt an. Med et godt resultat nå er vi videre, sier den populære spissen.

- Har bygget seg et navn

- Spilleren har dette året prestert på et høyt nivå, og scoret mål. Han har bygget seg et navn i en ny liga, og det er imponerende, sier jury-medlem og sportslig leder i Norsk Toppfotball Jo Bergvand til VG Nett.

- Prisen går til en spiller som har markert seg mer enn andre gjennom sesongen vi har lagt bak oss, han kommer fra eliteserien og inn i en toppfem-liga. Der spiller han seg til en plass på laget, til avisoverskrifter og til straffesparkskytter, fortsetter Bergvand.

VGTV: Se «Moa»s hattrick-show

Han forteller at valget i år falt på Moa, ikke skapte store diskusjoner i juryen.

- Vi hadde flere navn på blokka, men alle synes han var en verdig vinner.

Beina på bakken

I tillegg mener juryen Moa er et forbilde for unge spillere.

- Han er veldig takknemmelig for at han har fått denne sjansen. Han skryter stadig av andre, han stiller opp, er tilgjengelig. Dette sammen med sportslig suksess er gode egenskaper, mener Bergvand.

- I tillegg har han beina på bakken, og han får ofte skryt for den han er. Han er en spiller som settes pris på, fortsetter han.

Les også: Legendenes siste kveld i eliteserien

Erik Thorstvedt fikk Kniksenprisen i 1990. Også han mener det er fullt fortjent at Moa fikk prisen i år.

- Han har tatt Bundesliga med storm, og er en strålende målscorer og ikke minst et forbilde. Jeg er helt enig med juryen, sier Thorstvedt til VG Nett.

Hederspris til Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt ble tildelt Kniksens Hederspris. Spissen med scoringsrekorden i norsk eliteserie - med 172 mål, spilte i dag sin siste kamp i eliteserien.

Rushfeldt har vært en av de store profilene i norsk fotball siden han debuterte for Tromsø i 1992.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEDRET: Sigurd Rushfeldt spilte sin siste kamp for Tromsø i kveld, etter at han bestemte seg for å legge opp. I tillegg ble han hedret med Kniksens hederspris. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix

Dette er noe av begrunnelsen til juryen:

«KNIKSENS HEDERSPRIS 2011 tildeles en person som i nærmere 20 år har satt sitt tydelige preg på norsk fotball - ikke bare gjennom sine fremragende prestasjoner på banen, men i stor grad også for sine holdninger og sin opptreden ovenfor med- og motspillere, dommere og i de klubbmiljøene som han har vært med i.»

Tidligere har blant annet Ronny Johnsen, Ole Gunnar Solskjær, Per Ravn Omdal, Nils Arne Eggen og Egil «Drillo» Olsen fått hedersprisen.

Dette er vinnerne av Kniksenprisene:

Eliteserien 2011:
Årets målvakt: Espen Bugge Pettersen, Molde
Årets forsvarsspiller: Even Hovland, Sogndal
Årets midtbanespiller: Michael Barrantes, Aalesund
Årets angrepsspiller: Nicola Djurdjic, Haugesund
Årets trener: Ole Gunnar Solskjær, Molde
Årets dommer: Svein Oddvar Moen, Haugesund

Hoved-/æresprisene:
Årets Kniksen: Mohammed Abdellaoue, Hannover
Kniksens Hederspris: Sigurd Rushfeldt, Tromsø

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder