KANARIJUBEL: Her jubler Lillestrøm-spillerne etter Frode Kippes avgjørende scoring. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Ulf-treneren etter tap: - Føles som et lite ran

Østli, Riise og Helstad debuterte i LSK-seier

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Lillestrøm 0-1) Et effektivt Lillestrøm stod imot sluttspurten til Sandnes Ulf, og fortsetter dermed oppturen. Laget er ubeseiret siden juni, og tok et steg bort fra den verste bunnstriden.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Både Bjørn Helge Riise og Thorstein Helstad var tilbake i norsk fotball da Lillestrøm senket Sandnes Ulf på Sandnes stadion. Det samme var Anders Østli, som spilte en god kamp som midtstopper.

Mot spillets gang steg Frode Kippe til værs og headet vakkert inn et presist hjørnespark fra Petter Vaagan Moen etter 40 minutter. På en sjelden Lillestrøm-visitt i en omgang Sandnes Ulf i stor grad førte, men uten å skape det helt store.

- Vi fremsto som det klart beste laget, og dette føles som et lite ran. Gutta la ned en heroisk innsats. Men fotball handler om å være best innenfor begge boksene. I dag var vi ikke bare udyktige, vi hadde uflaks også, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til VG Nett.

VG LIVE: Les fyldig referat!

Bortelaget forsvarte seg godt, og dermed tok de til slutt tre poeng med seg tilbake til Romerike. Dermed fortsetter oppturen for laget som ikke har tapt i serien siden 30. juni.

Riise fra start

Sandnes Ulf slo Lillestrøm 3-1 i det omvendte møtet den 30. juni. Siden da har ikke LSK tapt, mens Ulf har tapt samtlige.

Med andre ord var det to tabellnaboer med helt forskjellige utgangspunkt som møttes på Sandnes stadion, og i tillegg til oppadgående form hev Lillestrøm inn flere debutanter fra start.
Både Bjørn Helge Riise og Anders Østli er regnet som forsterkninger for kanarifuglene. For Sandnes Ulf debuterte danske Morten Bertolt, med fortid i HamKam, fra start.

- Det var deilig å være tilbake, og få spille kamper som betyr noe igjen. Med trøkk og god stemning på tribunen. Jeg har bare tre-fire treninger med resten av laget, så jeg skal bare bli bedre og bedre, lover Bjørn Helge Riise.

Men det viste ikke stort igjen, for Lillestrøm skuffet stort før pause. Sandnes Ulf var aggressive og klarte å bryte ned ethvert forsøk på angrepsspill fra bortelaget, og i stedet vant vertene ofte ballen i gunstige posisjoner og kjørte laget på raske overganger.

Kippe og 0-1

Det førte til et utall offside-avblåsninger, og flere nesten-sjanser, men laget var ikke skarpe nok til å sette Sead Ramovic på de helt store prøvene. Og da går det som det ofte går for lag i motgang. Motstanderen er effektiv og scorer mot spillets gang.

Og det gjorde Lillestrøm etter 40 minutter. Frode Kippe raget høyest på et presist hjørnespark fra Petter Vaagan Moen, og sendte ballen pent i motsatt hjørne.

- Det var deillig å bli matchvinner i en kamp som var svært viktig for oss, og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å holde tett. Nå tar vi et lite steg bort fra bunnstriden samtidig som selvtilliten bygges opp. Dette er absolutt den beste type seieren som finnes. Vi står imot og kjemper oss til tre poeng, sier Frode Kippe.

Effektivt, og en skikkelig kalddusj for hjemmelaget som altså hadde mange muligheter til å true Ramovic; Holmvik med to frispark i svært god posisjon, Høiland med heading og gjennomløpninger, og Thorsteinsson i god posisjon. Men det hjelper lite når det avgjørende trekket mislykkes.

Sluttspurt

Etter hvilen fortsatte det i noenlunde samme spor. Sandnes Ulf førte, vant ballen i gunstige posisjoner, men det skortet på siste tredjedel. Før i sluttminuttene.

Sandnes Ulf fikk gedigne muligheter til å utligne på tampen, men skuddene ville ikke forbi Ramovic. Morten Eriksen, Bjørnar Holmvik, Aksel Berget Skjølsvik og Steinthor Thorsteinsson fikk alle gode muligheter, emn det ville seg ikke for hjemmelaget.

Dermed vant et effektivt Lillestrøm, noe som for så vidt kjennetegner et lag i medgang. For Sandnes Ulf ble det mye nesten, og da blir det som regel heller ikke poeng. Laget ligger på kvalikplassen, mens Lillestrøm fikk et pusterom i bunnstriden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder