OMDISKUTERT OVERGANG: Tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal (t.v.) får kjeft fra Viking-ledelsen etter Zlatko Tripic' overgang til Molde. Egil Østenstad (t.h.) forsøker å tone ned bråket torsdag. Foto: Hugo Bergsaker/moldefk.no/Scanpix
OMDISKUTERT OVERGANG: Tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal (t.v.) får kjeft fra Viking-ledelsen etter Zlatko Tripic' overgang til Molde. Egil Østenstad (t.h.) forsøker å tone ned bråket torsdag. Foto: Hugo Bergsaker/moldefk.no/Scanpix

Zlatko (18): - Uprofesjonelt av Viking å reagere slik

Egersund-talentet kan få sin eliteseriedebut for Molde allerede torsdag kveld

FOTBALL

(VG Nett) Zlatko Tripic (18) forstår ikke hvorfor Viking-ledelsen raser etter hans overgang til Molde. - Til og med noen av Vikings egne spillere har gitt oss støtte, sier unggutten.

Publisert: Oppdatert: 04.08.11 14:37

Viking-trener Åge Hareide ble rett og slett forbannet da Egersund-talentet Zlatko Tripic signerte for Molde denne uken, og brukte ord som «forferdelig» om overgangen. Eliteserieklubben føler seg lurt av EIK Fotball og Tripic-rådgiver Jørgen Tengesdal.

- Det er overraskende. Hverken EIK eller Jørgen har gjort noe galt, sier Zlatko Tripic til VG Nett.

Les også: Molde snappet talent - rasende Hareide vil ringe Solskjær

Tidligere Viking-spiller Tengesdal er assistenttrener i EIK Fotball. Han forteller at han allerede tidlig i vår informerte Viking om at 18-åringen klubben hadde hentet fra 5. divisjon, var noe utenom det vanlige.

- Men jeg kan ikke tro jeg kommer til å gjøre det samme om igjen. Mitt forhold til Viking kan aldri bli det samme, sier Tengesdal til VG Nett.

Sint Hareide

Han hjalp Tripic på prøvespill i Strømsgodset før 18-åringen spilte sommerens eliteturnering på Hamar for nettopp Viking. Molde fikk så øynene opp for Tripic, hentet ham på prøvespill og la senere inn et bud EIK aksepterte.

- I hui og hast ble vi kalt inn på Viking stadion for et møte søndag. Planen var at Zlatko skulle prøvespille for Viking tirsdag, men mandag, dagen etter møtet, ringte han meg og sa han ville til Molde. Da jeg informerte Viking om hans avgjørelse, ble jeg rett og slett skjelt ut, sier Tengesdal til VG Nett.

VG Nett-leser:Spilleren har vært i EIK i 4 måneder. Han har ikke vært på jevnlige hospiteringer i Viking og utviklet seg der, slik tilfellet er med Berisha-brødrene.Diskuter her!

- Dersom en tidligere Molde-spiller hadde sendt et lokalt talent til Viking, mens jeg var trener i Molde, ville ikke vedkommende fått komme inn dørene hos meg etterpå, sa Åge Hareide til Aftenbladet onsdag.

Ville spille for Solskjær

Tengesdal mener det er «trist» at Hareide uttrykker seg på den måten. Han kan ikke forstå hvorfor Viking føler seg lurt.

- Jeg syns det er merkelig at de kan gå ut med så harde ord. Viking har rett og slett vært litt passive. Zlatko sa selv på møtet søndag at han helst ville til Molde, sier Tengesdal.

- Jørgen har sagt til meg at han syntes det hadde vært moro å se meg i Viking-drakt. Men etter å ha besøkt Molde og Ole Gunnar Solskjær, sa jeg på møtet at den klubben fristet mest, sier Tripic selv.

- Hvordan reagerer du på kritikken som har kommet fra Viking de siste dagene?

- Det er trist. Men det er veldig mange som støtter både EIK og Jørgen. Alle i Egersund gjør det. Til og med noen Viking-spillere har gitt oss støtte. Jeg syns det er uprofesjonelt at Viking reagerer slik de gjør, sier 18-åringen.

- Informerte Viking

Nestleder Sigvart Bilstad har ledet forhandlingene med Molde på vegne av EIK Fotball. Han har overhodet ikke dårlig samvittighet overfor Viking.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Viking har vært informert hele veien. Jeg tok kontakt med Egil Østenstad for å fortelle at Molde hadde lagt inn bud. Han ga klart uttrykk for at de ikke var interesserte i å gå inn i en budrunde, men at de eventuelt kunne vurdere saken på ny dersom vi ikke ble enige, sier Bilstad til VG Nett.

- Hva skal vi gjøre da? Vi hadde en konstruktiv og god dialog med Molde hele veien. De har vært profesjonelle til fingerspissene. Du kan trygt si vi oppfatter dem som mer proffe enn Viking, fortsetter nestlederen og advokaten.

Kan debutere torsdag

Østenstad, som fortsatt har administrative oppgaver i Viking i en overgangsfase, bekrefter at han var informert om Moldes bud. Viking-leiren raste onsdag, men i dag er tonen en ganske annen.

- Vi hadde et møte med Zlatko søndag der vi var tydelige på at vi ville diskutere kontrakt med ham der og da. Spilleren ga beskjed om at han ville trene med oss noen dager, hilse på guttene og snakke med Åge. Og det var ikke noen vits å diskutere avtale der og da. Mandag ringte Jørgen Tengesdal til oss og fortalte at spilleren ikke kom på trening og at han hadde bestemt seg for Molde. Det er helt fair selv om vi beklager det. Ingen har opptrådd ukorrekt, sier Østenstad til VG Nett.

VG LIVE: Følg Start - Molde her fra 19.00!

18 år gamle Zlatko Tripic kom til Norge fra Kroatia ni måneder gammel og vokste opp i Lyngdal. Han spilte 5. divisjonsfotball for Tonstad da Egersund snappet han opp like før seriestart i år. Nå er han klar for Molde, og allerede torsdag kveld kan han få sin eliteseriedebut mot Start.

- Jeg har fått beskjed om å møte opp sammen med laget, og tror jeg får være med i troppen, sier Tripic til VG Nett.

Her kan du lese mer om