United-speider fulgte Diatta – Sarpsborg festet sølv-grepet

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 – Odd 2-1) En speider fra Manchester United brukte mandagskvelden i Østfold – for å følge Sarpsborg-juvelen Krépin Diatta (18).

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Senegaleseren åpnet kampen mot Odd med flere lekre detaljer, og var i et lekent humør, men har vært mer dominerende i enkelte kamper tidligere denne sesongen.

– Jeg vet ikke noe om at United var her. Jeg må bare jobbe hardt og ha det morsomt med fotballen, sier Diatta til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det jeg vet er at det er store klubber til stede hver gang vi spiller. Og mye av det er på grunn av Krépin Diatta. De største klubbene kommer for å se på ham, sier sportssjef Thomas Berntsen til VG.

– Det er jo kult, da. Hehe. Manchester United, liksom, sier trener Geir Bakke og humrer.

– Jeg vet ikke hvor imponert de ble. Vi har sett Krépin Diatta bedre enn i dag, men man ser også at det er et potensial her. Han er ikke mye over 18 år. Men det er gøy at det kommer folk fra store klubber hit for å se på spillerne våre, tillegger Sarpsborg-treneren.

Men selvsagt viktigst for medaljejagende Sarpsborg 08: Med 2-1-seieren over Odd fester Bakkes mannskap igjen grepet om sølvmedaljene, ett poeng foran Brann.

ETTERTRAKTET: Krépin Diatta, her etter å ha scoret mot Odd i cupen tidligere i år. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Jeg synes første omgang er solid. Da vi setter 2-0 like etter pause, trodde jeg vi skulle drive det inn. Men vi har ikke vært så gode til det i år. Vi drar det i land, sier Geir Bakke.

Les også: VG fulgte kampen minutt for minutt her

Halvorsens revansje

Ole Jørgen Halvorsen fikk revansjert seg etter å ha blitt sendt på dør av Dag-Eilev Fagermo og Odd. Etter halvtimen la han inn fra sin høyrekant. Krépin Diatta gikk i duell med Steffen Hagen og fikk stusset ballen videre inn i feltet – der Martin Broberg pløyde ned Tobias Heintz.

Dommer Rohit Saggi pekte korrekt på straffemerket. Halvorsen sendte Sondre Rossbach til venstre, ballen til høyre – og Sarpsborg ledet 1-0.

– Det var spesielt, men litt deilig også. Revansje for min del. Jeg ble jo på en måte kippet ut av Odd, sier Halvorsen.

Les også: Bendtner: – Folk tror alt handler om byliv

Odd skapte lite før pause. På overtid i første omgang prøvde Etzaz Hussain seg på et frispark fra skrått hold, men Anders Kristiansen reddet til corner.

Like etter sidebyttet viste Kristoffer Zachariassen hvor avgjørende det kan være med offervilje i fotball. Han kastet seg frem på Amin Askars nydelige innlegg, og headet inn 2-0.

Da så kampen ut til å være punktert. Men Elbasan Rashani blåste liv i bortelagets håp da han umarkert kunne heade inn reduseringen.

Men Odd klarte aldri å legge noe stort trykk på østfoldingene resten av omgangen.

– Kampen var veldig symptomatisk for vår sesong: Espen Ruud ut med skade i første omgang, og vi scorer ikke mål. Skader og scorer ikke mål. Men vi er gode. Sarpsborg skaper nesten ingenting, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

– Medalje tar vi ikke nå. Det kan vi glemme. Vi må prøve å vinne mest mulig av de kampene som er igjen, samtidig som vi fornyer laget. Men én ting må du skrive: Fredrik Semb må på landslaget. Han har vært outstanding som midtstopper de siste fem-seks kampene. Jeg håper de (landslagsledelsen) følger med, men det gjør de garantert ikke, tillegger Odd-treneren.

Snaut 20 minutter før slutt var Krépin Diatta nær ved å øke til 3-1, men Sondre Rossbach reddet. Senegaleseren ble erstattet av Jonas Lindberg etter 84 minutter.

18-åringen er utvilsomt spennende, men mislyktes med en del forsøk på C-momenter i andre omgang. Interessen fra utenlandske klubber er imidlertid så stor at det er tvilsomt om Sarpsborg klarer å beholde ham særlig mye lenger enn denne sesongen.

Om en så stor klubb som Manchester United velger å kaste seg inn i kampen om Sarpsborg-talentet, er mer usikkert.

Uansett venter flere høydepunkter for Diatta og hans lagkamerater denne høsten: Bortekamp mot Rosenborg neste helg, medaljekamp i Eliteserien frem til slutten av november og cupfinale mot Lillestrøm 3. desember.

Les også: Diatta drømmer om Barcelona – fikk juling på travbanen

– Det blir beintøft hele veien inn, sier Ole Jørgen Halvorsen til Eurosport.

– Rosenborg blir vanskelig, men de er ikke uovervinnelige der oppe. Odd har vel hjemmekamp igjen i neste runde, kanskje, og da kan vi være like langt igjen. Det blir jevnt i toppen, slår han fast.

PS! Begynner sarpingene å bli blaserte? I siste minutt av ordinær tid valgte speakeren på stadion å ta ordet:

– Folkens, vi leder 2-1, det er ikke noe vits i å gå hjem ennå ...

De som ble igjen på stadion reiste imidlertid seg og trampeklappet av Sarpsborg 08 etter at 2-1-seieren var i boks.

Les også: Odd varsler nye grep: Vurderer å hente talentspeider

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder