SCORET TO: Didier Drogba dundrer ballen lavt i mål og utligner Arsenals ledelse. Like etter laget han vinnermålet i søndagens London-derby. Foto: AP

Utskjelt Grant lurte Wenger

(Chelsea - Arsenal 2-1) Da Chelsea-fansen hetset sin egen manager, slo Didier Drogba til med to mål som holder liv i Chelseas gulldrøm.

Henrik Odiin
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE!Referat og bilder fra kampen

Med 20 minutter igjen av storkampen på Stamford Bridge var Chelsea i ferd med å få sitt første hjemmetap i serien på 78 kamper. Nederlag mot Arsenal ville trolig også punktert lagets håp om nytt seriemesterskap.

Det fikk mange av lagets blaserte tilhengere til å se rødt.

Avram Grants dobbeltbytte i det 70. minutt ble møtt med rop om at manageren ikke vet hva han holder på med, og en hyllest av eks-manager Jose Mourinho.

Men to minutter etter at Nicolas Anelka kom inn, og Michael Ballack gikk ut, dundret Didier Drogba ballen i mål fra rundt 14 meter.

HARDT PRESSET: Avram Grant feirer Drogbas første scoring mot Arsenal. Foto: Scanpix

Lyktes med langpasninger

Grants bytte viste seg å være et glimrende sjakktrekk, mot et Arsenal-mannskap som ikke klarte å demme opp for langpasningene mot Drogba og Anelka.

Ni minutter senere stusset Anelka et frispark til Drogba som denne gangen fikk tid til å dempe ballen før han plasserte den lavt i mål fra syv meter.

Dermed ble Bacary Sagna scoring i det 57. minutt bare et minne om hva som kunne blitt en stor dag for Arsenal.

- Jeg mener vi fortjente seieren, og dette får oss til å beholde troen om at vi kan utfordre United, sa Drogba til Sky Sports.

Med søndagens 2-1-seier klatret Chelsea til andreplass i Premier League. Samtidig kunne laget glede seg over sin første seier mot en topp fire-rival på ti kamper.

Kritisere fansen

Etter kampen var Drogba kritisk til egne tilhengere, som også ga mye verbal juling til sin tidligere midtstopper William Gallas.

- Jeg vil bare si at William Gallas skaffet oss to titler. Da kan våre fans i det minste gi ham et minimum av respekt.

For Arsenal ser situasjonen langt mørkere ut - selv om de bare er ett poeng bak Chelsea. Laget spilte sin femte seriekamp på rad uten seier og er inne i sin verste periode på ni år.

Manager Arsene Wenger var imidlertid fornøyd med sine spilleres innsats, og lite imponert over måte Chelsea vant kampen på.

- Jeg synes vi spilte godt og var uheldige. Den første scoringen var offside, sa en oppgitt Wenger og la til:

- De satte oss under press med langpasninger. Men det var den eneste måten de klarte å skape noe på.

P.S. Chelseas forrige serietap på Stamford Bridge kom 21. februar 2004 - mot nettopp Arsenal.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder