KROATIA-TRENER: Slaven Bilic har skrevet under en ny toårskontrakt. Foto: AP

Bilic vil til England

Men han har forlenget med Kroatia

WIEN (VG) To seire over England i kvalifiseringen og et bittert straffetap i kvartfinalen etter et suksess-EM. Hvor lang tid tar det før Slaven Bilic er tilbake i Premier League?

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


- Mitt store ønske og min ambisjon er å bli klubbmanager, og da særlig i Premier League, sier Kroatias svært synlige landslagssjef.

Han jublet i kjent ellevill stil da Ivan Klasnic nikket inn ledermålet i det 119. minutt mot Tyrkia. Som alle andre trodde Bilic at semifinaleplassen var sikret. Men Tyrkia utlignet, vant på straffer - og fargeklatten Bilic vinket farvel til EM.

- Dette tapet vil førfølge meg resten av livet, sier Bilic.

Samleside:Alt om EM i fotball

Likevel: Den tidligere West Ham- og Everton-stopperen er hetere enn noen gang. Den juristutdannede treneren snakker engelsk, tysk og italiensk, og det er slett ikke usannsynlig at han snakker engelsk ganske ofte om ikke altfor lenge. Riktignok har han skrevet under en ny toårskontrakt som landslagssjef, men Bilic gjør det det klart at målet hans er å returnere til engelsk fotball. I denne verdenen er det pengene som rår, og de er det mange av i Premier League.

- Jeg bestemte meg for å fornye kontrakten som landslagssjef til tross for mitt store ønske og min ambisjon om å bli klubbmanager. Jeg kommer til å bli det en dag, sier Bilic.

- Herlig person

Men de kroatiske spillerne gjør det helt klart at de vil ha med seg Bilic videre i den kommende VM-kvalifiseringen, der laget skal opp mot England igjen.

- Han er en stor trener og en herlig person, og vi håper han fortsetter som landslagssjef. Men selvsagt vil klubber være interesserte i ham, sier forsvarskjempen Josip Simunic.Og hvem vet; kanskje den tidligere Everton- og West Ham-stopperen kan være aktuell som engelsk landslagssjef etter hvert...?

- Den som sier at han ikke vil ha den jobben er enten en løgner eller en redd mann. England er som en vakker kvinner. Alle vil prøve seg. Det finnes ikke noen større jobb. Det er som å bli pave for en prest, har Bilic uttalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder