- BLIR VANSKELIG: Ronald de Boer tviler på at Nederland er i stand til å komme seg videre fra gruppespillet. Foto: AFP

Skeptisk til Nederlands EM-sjanser

Den tidligere Nederland-stjernen Ronald de Boer tror forsvarsspillet kan hindre avansement for oransjetrøyene.

  • Lars Vestad
Publisert:

- Nederland har et fantastisk angrep, og Van Basten rår over spillere som mange land misunner ham. Det jeg derimot frykter er forsvaret, uttaler de Boer overfor BBC.

EM-feberen er i gang. Se bilder her!

Forsvarsfireren som etter alt å dømme starter i åpningskampen mot Italia, består av Andre Ooijer, Joris Mathijsen, Johnny Heitinga og Wilfred Bouma. De Boer tror disse får det tøft i gruppespillet.

Les også:Her er EM-stjernene du ikke får se

Når mesterskapet starter til helgen, befinner Nederland seg nemlig i samme gruppe som Romania, Frankrike og Italia. Et vanskeligere utgangspunkt kan man knapt ha.

- Urimelige forventninger

Marco van Bastens menn skal med andre ord spille mot laget de ikke maktet å slå i EM-kvalifiseringen, et stjernespekket Frankrike, samt de regjerende verdensmestrene, Italia.

De Boer understreker at Nederland er et lite land, som har urimelig høye forventninger hvilende på sine skuldre. Han tror avansement fra gruppespillet kan bli svært tøft.

- I øyeblikket har vi en god spillerstall, men jeg vet ikke om den er bra nok for EM. Jeg har mine tvil.

- Man kan ikke alltid forvente at laget skal matche nasjoner som Italia, Frankrike og Tyskland, sier han.

Sterk angrepsrekke

Selv om den tidligere midtbanestjernen frykter laget kommer til å slite med den defensive biten, tror han ikke det blir noe problem i motsatt ende.

STJERNE: Ruud van Nistelrooy er Nederlands kanskje største stjerne, og er med på å utgjøre en av EMs beste angrepsrekker. Foto: AFP

- Angriperne er fantastiske, og jeg tror mange land misunner oss dem, sier de Boer, og viser til stjernespillere som Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Arjen Robben og Klaas-Jan Huntelaar.

Til tross for de defensive bekymringene; laget slapp bare inn fem mål i løpet av 12 kvalifiseringskamper. Ingen av de øvrige lagene som er kvalifisert til mesterskapet matcher den oppnåelsen.

Van Basten optimist

Det var, heller tvert imot, spissene som slet i EM-kvaliken. I løpet av 12 kamper scoret de bare 15 mål. Ingen av lagene som kvalifiserte seg fikk færre nettkjenninger.

Mandag innleder Nederland EM-turneringen med kamp mot Italia.
Trener Marco van Basten tror, i motsetning til de Boer, at laget kan nå langt.

- Dersom vi får vind i seilene, kan vi komme langt i EM. Men dersom vi får motvind, blir det veldig tøft. Vårt første mål er å komme videre fra gruppen. Det blir en hard jobb. Men med litt hell kan vi gå hele veien, sier han.

Her er Marco van Bastens EM-tropp:

Keepere: Edwin van der Sar, Henk Timmer, Maarten Stekelenburg.

Forsvar: Andre Ooijer, Johnny Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mario Melchiot, Wilfred Bouma, Tim de Cler, Khalid Boulahrouz.

Midtbane: Demy de Zeeuw, Orlando Engelaar, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Rafael van der Vaart.

Angrep: Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuyt, Klaas-Jan Huntelaar, Jan Vennegoor of Hesselink.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder