Frankrike og Franck Ribéry maktet ikke å slå Romania i kveldens kamp. Foto: Reuters

Fransk EM-nedtur

(Romania - Frankrike 0-0) Et fransk lag uten Thierry Henry og Patrick Vieira slet mot Romania i «dødens gruppe».

Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Etter en drepende kjedelig åpningskamp i gruppe C, viser savnet etter fransk offensiv slagkraft seg åpenbart.

- Kanskje franskmennene har gått lei av å spille på toppnivå, og kanskje de bestemte seg for å gi oss et poeng, sier Romanias landslagssjef Victor Piturca halvt humoristisk etter kampen.

VG Nett LIVE!Fyldig kampreferat

Etter skade på midtbanemotoren Patrick Vieira og superspissen Thierry Henry, valgte landslagssjef Raymond Domenech å starte med Lyon-duoen Jérémy Toulalan og Karim Benzema. Toulalan gikk inn i en defensiv midtbanerolle sammen med Claude Makélélé, mens Benzema dannet spisspar sammen med Chelseas Nicolas Anelka. Ingen av dem maktet å sørge for at Frankrike fant nettmaskene.

Les også:- Synd med Vieiras skade

Gruppe C, bestående av Italia, Nederland, Romania og Frankrike, blir av mange betegnet som dødens gruppe. VM-finalist Frankrike var derfor ekstra sultne på tre poeng, og et godt utgangspunkt foran den tøffe matchen mot titteloutsider Nederland og gruppefinalen mot verdensmester Italia.

VG Nett-leser:«Er ambisjonene slik at en er fornøyd med ett poeng mot Romania?? De virket fullstendig uinteressert i å ta tre poeng ettersom kampen utviklet seg»

Det franske laget møtte et kompakt Romania, som forsvarte seg med mange mann. Victor Piturcãs lag, som er nummer 12 på Fifa-rankingen, virket fornøyde med uavgjort, og satte sin lit til at Fiorentina-stjernen Adrian Mutu kunne finne på noe på egenhånd. Det gjorde han ikke, og ble byttet ut i det 78 minuttet.

Sterk defensiv samhandlig sikret imidlertid ett poeng mot forhåndsfavoritten Frankrike. Sterke rumenske forsvarere hamlet greit opp med det lille franskmennene hadde å by på. Den kreative midtbanespilleren Franck Ribéry var mannen bak det meste av farligheter laget skapte, men uten støtte fra den sentrale midtbanen og sidebackene ble det aldri skikkelig farlig.

De uteblivende målsjansene gir Domenech hodebry. Kanskje kan Henry og Vieira-erstatter Flamini løse knuten. Noe må i alle fall sjefen foreta seg for at ikke favoritten Frankrike skal forsvinne ut av EM før det virkelig blir morsomt.

- Hver kamp er nå en knockoutkamp, sier Frankrike-trener Raymond Domenech.

PS! Dette var for øvrig midtstopper Lilian Thurams 15 EM-kamp. Han troner dermed øverst på lista over flest spilte kamper i mesterskapet, foran landsmannen Zinedine Zidane og tsjekkeren Karel Poborsky, som begge har 14 kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder