SNAKKER UT: Ragnhild Gulbrandsen (30) opplevde Lise Klaveness gråtende etter ankomst til Norge som høyst merkelig. Foto: AP

SNAKKER UT: Ragnhild Gulbrandsen (30) opplevde Lise Klaveness gråtende etter ankomst til Norge som høyst merkelig. Foto: AP

Kraftig oppgjør med Bjarne Berntsen

ASKER (VG) Norges toppscorer i VM, Ragnhild Gulbrandsen (30), tar et kraftig oppgjør med landslagssjef Bjarne Berntsen for hans lederstil og behandlingen av landslagsvenninnen Lise Klaveness (26).

Sturla Sjem
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Klaveness trakk seg mandag fra videre landslagsspill. Angivelig fordi hun ikke føler tillit fra sjefen.

Les også:Klaveness gir seg etter Berntsen-splid

- Det forstår jeg godt. Sannheten er at Bjarne ga Lise klar beskjed om at hun ikke lenger var ønsket. Det skjedde utrolig nok i ankomsthallen på Gardermoen klokka 00.30 om natta - mens vi ventet på bagasjen, slitne etter 14 timers reise fra VM i Kina, sier Ragnhild Gulbrandsen.

- Kan du beskrive hva som skjedde?

- Lise reagerte voldsomt. Hun ble helt knust. Det var en merkelig opplevelse å se fargerike, blide Lise gråtende på en flyplass midt på natta etter en tydelig ubehagelig dialog med Bjarne i 20 minutter.

Les også:- Lot meg krype

Ragnhild Gulbrandsen - Norges toppscorer i Kina - ga seg frivillig som landslagsspiller etter VM. Nå er hun i tvil om Bjarne Berntsen er rett mann til å motivere Norges jenter videre.

- Bør han fortsette i jobben?

- Feilt tidspunkt

- Jeg forstår at du stiller spørsmålet. Det bør i alle fall ryddes kraftig opp. Bjarne har tendens til å oppfatte en del ting som direkte mistillit. For mange av oss ble det feil da han etter bronsekampen sa at vi var dårlig fysisk trent. Da vi sa at vi ikke var enige, kalte han det illojalt. Det var litt feigt at han ikke så noe feil med taktikken sin. Slik tar han fra oss enhver kritikkmulighet.

Når det gjelder Klaveness-vrakingen sier Gulbrandsen:

- Bjarne er jo i sin fulle rett til å ta ut dem han vil. Men han kunne jo bare latt være å innkalle Lise til neste kamp. Ikke slenge det rett i ansiktet hennes, på et helt feil tidspunkt, at hun ikke lenger er ønsket.

- Årsaken er at han synes Lise ikke passer inn i landslaget fordi hun er for fargerik. Men vi kan da ikke bare ha A4-mennesker i en prestasjonsgjeng. Landslaget er ikke noen leirskole for småjenter.

SJEFEN: Bjarne Berntsen. Foto: Scanpix

Bjarne Berntsen mener han - bortsett fra på ett punkt - har hatt en ryddig prosess når det gjelder avgjørelsen om at Lise Klaveness ikke lenger er aktuell for landslaget.

- Jeg tar selvkritikk på tidspunktet. Det er helt riktig at det ikke var ideelt å gi henne avgjørelsen klokken halv ett om natten, sier Berntsen.

Årsaken

- Når jeg likevel gjorde det, så er årsaken at jeg - etter nøye overveielse - fant det riktig å si det ansikt til ansikt. Jeg følte at det ville være feigt å ringe henne med beskjeden dagen etterpå.

- Dessuten står Lise oppe i sluttfasen av en prosess der hun skal velge klubb for neste sesong. Jeg synes det ville være bra for henne å vite hvor hun sto i forhold til eventuelt landslagsspill.

- Er det slik at Lise ikke er en A4-type som passer deg? At hun er en krevende spiller som tapper energi fra laget?

- Nei. Jeg har langt sterkere personligheter i troppen å hanskes med enn Lise. Jeg føler også at vi har hatt en god - nei, ryddig - dialog.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder