INN I VARMEN: Alex Valencia. Foto: Nicolai Prebensen

Alex for Norge - inne og ute

KRISTIANSAND (VG) Alex Valencia (25) kunne blitt en verdensstjerne - i innendørsfotball. Men han prioriterte grønt gress i stedet for parkett under skoene.

Oddleiv Moe
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Tom Nordlie sa før treningen at en av spillerne var tatt ut på landslaget, men ikke hvem. Tankene surret. Men jeg tenkte overhodet ikke på at det kunne være meg, sier Alex Valencia.

Han har spilt på aldersbestemte landslag fra G-15, bortsett fra G-17. Men det har bare blitt 13 minutter for det gjeveste landslaget - mot Tyrkia i 2001.

Alex Valencia har imidlertid det felles med Kjetil Rekdal og Tore André Flo at han har scoret i fotball-VM. I den historiske første VM-seieren til Norge i futsal nettet Valencia mot Canada i november 2003.

Største opplevelse

- VM i futsal i Paraguay var en av mine største fotballopplevelse. Men utendørsfotball har alltid hatt førsteprioritet, sier 25-åringen, som var spådd en lysende karriere innendørs. Alex Valencia har åtte landskamper og fem mål for Norge i futsal.

- Alex kom til oss med lite selvtillit på grunn av manglende spilletid, uten at jeg kritiserer Mons Ivar Mjelde for det. Han måtte bygges opp fysisk og taktisk.

- Nå har han internasjonale ferdigheter. Jeg gratulerer Åge Hareide med et godt og spennende valg, sier Tom Nordlie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder