Endelig revansj . . . 12 år etter

Nå kan Hoddle bli kvitt Maradona-spøkelset

MARSEILLE (VG) (Colombia-England 0-2) I tolv år har Diego Maradonas uforglemmelige scoring med hånden naget England. Om tre dager kan David Beckham & Co få sin etterlengtede revansj.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

De hadde nok helst sett at Kroatia ble motstander i åttendedelsfinalen, men det viktigste i går var å komme seg videre. Møtet med Argentina blir Frankrike- VMs første virkelige storkamp.

Etter 2-0-seieren over Colombia virker det også som om England endelig har funnet toppformen.

Og for en kamp det går mot for dagens landslagssjef Glenn Hoddle! Han spilte hele kampen da Argentina slo England 2-1 i VM i Mexico i 1986. Gjett om han gleder seg til tirsdag . . .

Hele verden hyllet 2-0-scoringen til Maradona i samme kamp, da han fra egen banehalvdel driblet av hele det engelske laget. Men britene hater det målet også, de minnes bare Maradona for at han slo ballen over Peter Shilton med hånden, for at han sa det var «Guds hånd», og for juks og fanteri.

Mot Colombia i går var England fryktinngytende. Darren Anderton hamret inn 1-0 og David Beckham frispark-skrudde vakkert inn 2-0 i løpet av den første halvtimen. All spenning skutt ut av den kampen.

Nybleket hår

Colombia måtte vinne for å gå videre, og med VM-turneringens mest omstendelige fotball var ikke dét mulig. Colombianerne forlot gråtende turneringen, og hele verden er spent på hvilken mottagelse de får i hjemlandet. Ingen glemmer at midtstopperen Andres Escobar, som var uheldig å score selvmål, ble skutt i byen Medellin etter USA-VM.

I Paris i går kveld skulle Romania - som allerede hadde vunnet puljen - slå svake Tunisia. Ett poeng var nok for å vinne gruppen - og slippe Argentina i åttendedelsfinalen. Men Tunisia tok ledelsen etter et noe billig straffespark tidlig i kampen, og det gikk mot at Romania måtte ut mot Argentina. Helt til den etterlengtede utligningen kom, 18 minutter før slutt, ved Coventry-spilleren Viorel Moldovan.

Rumenerne - samtlige med nybleket hår - jublet vilt. De ville for alt i verden slippe et argentinsk lag som mer og mer ligner en VM-favoritt. Isteden skal Romania prøve å komme seg forbi Kroatia.

England-Argentina blir et gigant-øte av de helt store, med Falklandskrigen og «Guds hånd» i 1986 som de viktigste historiske ingrediensene.

Mange sjanser

Foran øynene på prinsen av Wales, Charles - og sønnen hans, prins Harry - leverte England sin klart beste kamp til nå i VM i går. Seieren burde vært langt større; Paul Scholes, Alan Shearer og Michael Owen hadde drøssevis med muligheter til å øke ledelsen.

Owen slapp til fra start etter mye press på Glenn Hoddle. Og selv om han ikke scoret, er han en ugagnskråke enhver motstander hater å møte.

Darren Anderton har nesten ikke spilt de to siste sesongene, på grunn av masse skader. Manager Glenn Hoddle har fått mye kritikk for at han satser på Anderton framfor for eksempel Liverpools Steve McManaman, men han har vært standhaftig. Og i går fikk han en slags belønning.

Ikke bare scoret Anderton, men han gjorde veldig mye bra langs høyrekanten, i hvert fall så lenge han orket. Kanskje er han på vei tilbake for fullt?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder