VAR RBK-AKTUELL: Geir Bakke og Sarpsborg ble kontaktet av Rosenborg denne uken. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Rosenborg ville ha Geir Bakke – Sarpsborg-treneren sa nei

Styreleder Cato Haug i Sarpsborg bekrefter at Rosenborg har bedt om å få snakke med Geir Bakke. Men suksesstreneren forlater ikke Østfold.

Direkte konfrontert med VGs opplysninger om at det nylig har vært dialog mellom Rosenborg og Geir Bakke, svarer Cato Haug følgende:

– Jeg kan bekrefte at Rosenborg har tatt kontakt og bedt om å få snakke med Geir. Det skjedde noen få dager tilbake, og vi ønsker ikke å være en klubb som til enhver pris skal beholde hverken spillere, trenere eller andre ansatte. Så Geir har fått lov til å prate, opplyser Haug til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men samtidig er han rask med å legge til hva som kom ut av dialogen med den ferske dobbeltmesteren:

– Geir blir hos oss. Han har valgt det, sier Cato Haug.

Etter det VG forstår, skal trønderne ikke bare ha sjekket om Bakke var aktuell for å være en av flere kandidater, men at RBK – dersom Bakke hadde vært interessert – ønsket å innstille ham til selve jobben.

les også

Coolen nektet å snakke om RBK-jobben

Vil ikke kommentere

– Jeg har ingen kommentarer til noe som helst. Og nå er jeg på vei inn på julebord! melder Bakke i en kort telefonsamtale med VG lørdag ettermiddag.

Sportssjef Thomas Berntsen svarer også VG med ingen kommentar, og heller ikke styreleder Ivar Koteng i Rosenborg ønsker å si noe om koblingen Geir Bakke og den stadig ledige trenerjobben på Lerkendal.

– Ingen kommentar. Vi håper fortsatt at vi har en klar før jul, melder Koteng.

– Geir Bakke signerte ny langtidskontrakt med Sarpsborg i fjor. Har han sikret seg en utgang av avtalen dersom det kommer jobbtilbud han kan tenke seg?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer i kontrakter til våre ansatte. Alt jeg kan bekrefte, er at Rosenborg tok kontakt, svarer Cato Haug i Sarpsborg, som i fjor forlenget med Geir Bakke og assistent og dødballdoktor Tom Freddy Aune ut 2022-sesongen.

Spiller om Europa-avansement

– Rent hypotetisk; hva er prisen på å løse ut Geir Bakke dersom det kommer en klubb som er villig til å betale hva det måtte være?

– Det blir umulig å si. Geir trives hos oss, vi trives med ham og vi har en langsiktig avtale med Geir. Her har vi troen på kontinuitet, sier styrelederen i klubben som tok seriebronse i fjor og har kommet til Europa League-gruppespillet i år.

De har fortsatt muligheten til å gå videre fra gruppa, men det krever seier borte mot belgiske Genk kommende torsdag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder