Real Madrid ble ydmyket av Suárez og Barcelona

(Real Madrid-Barcelona 0–3, 1–4 sammenlagt) Han var usynlig i 50 minutter. Så viste Luis Suárez (32) klasse på én, to, tre.

Etter en 1. omgang hvor Barcelona ikke skapte noe og 18 år gamle Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior med artistnavnet Vinícius junior sto for showet, var det Suárez som som viste seg frem.

32-åringen var usynlig i 1. omgang. Fem minutter ut i andre var han på rett plass foran mål da Ousmane Dembélé var servitør.

I 69. minutt var Dembélé igjen på farten. Denne gang på høyresiden. Foran mål var Suárez i duell med Dani Carvajal og Raphael Varane. Ballen gikk via Varane og i mål.

Panenka-straffe

For å gjøre ydmykelsen komplett valgte Suárez å ta straffen selv etter at han ble felt av Casemiro bare fire minutter senere. Og Suárez tok en småfrekk «Panenka» fra straffemerket.

Keylor Navas gikk til høyre, Suárez lobbet enkelt i mål. Da var jobben gjort, og Luis Suárez ba om å bli byttet ut.

Han ble hørt, og da var Barcelona allerede klar for cupfinalen - for sjette år på rad - i Sevilla 25. mai etter 1–1 i først kamp. Det er rekord i Copa del Rey-historien.

– Det ble det vi ville. I andre omgang gikk vi ut med å vinne dette. Vi visste at det skulle bli vanskelig, men vi gjorde en god kamp, sier Suárez til Gol.

32-åringen elsker å spille mot Real Madrid, og dette var ifølge statistikkleverandøren Opta hans 10. og 11. mål mot Madrid-laget i alle turneringer.

Møtes igjen til helgen

Rekkekamerat Lionel Messi, mannen med så mange rekorder i spansk fotball, har fortsatt til gode å score mot Real Madrid i cupen. Dette var hans åttende forsøk.

Han får uansett en ny sjanse om tre dager når de to gigantene møtes i El Clasico.

Dette var Real Madrids 12. tap denne sesongen. Barca-trener Ernesto Valverde har en bedre statistikk. Dette var hans 100. kamp som Barcelona-manager. Fasit: 68 seirer, 23 uavgjorte og ni tap.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder