Akintola klar for Rosenborg: – Absolutt en spiller som kan passe inn

Fjorårets Haugesund-hit David Akintola (23) gjenforenes med Eirik Horneland (43) i Rosenborg.

23-åringen bekreftet overfor VG onsdag formiddag at han blir å se i Rosenborg-trøye denne sesongen. Ved 15-tiden onsdag melder RBK at en låneavtale med Akintolas danske klubb FC Midtjylland er kommet i orden.

– I Akintola får vi stor fart, stor gjennombruddskraft og stor villighet til å komme seg inn i motstanderens boks. I tillegg er han en veldig god treningsspiller, sier Eirik Horneland til Rosenborgs hjemmeside.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Danske Tipsbladet brakte nyheten om at Akintola har forlenget kontrakten sin med FC Midtjylland, men samtidig går på ettårig lån til Rosenborg for 2019 – med mulighet for å avbryte halvveis og hente ham tilbake til Herning til sommeren.

les også

Nytt tap for Horneland-RBK: – Utrolig udisiplinert

Tre sesonger – tre klubber

Uansett blir Akintola klar for sin tredje norske klubb, alle på lån fra den regjerende danske seriemesteren.

Først gjorde han seg bemerket for Jerv i Obosligaen i 2017. Så fortsatte karrieren i Haugesund forrige sesong, der han med ni mål og seks assists tidvis dominerte som den kreative, offensive kraften i seriefirerens imponerende sesong.

Det gjorde han med Eirik Horneland som trener, samme mann som nå styrer brakka på Lerkendal.

– Han er absolutt en spiller som kan passe inn i Rosenborg. Akintola har som sagt stor gjennombruddskraft og er veldig fremoverrettet i spillet sitt, beskriver Rosenborg-treneren.

les også

Rosenborg tapte i Eirik Hornelands trenerdebut

RBKs tredje overgang

I Haugesund brukte Horneland Akintola stort sett på kanten i 4–4–2, pluss noen opptredener som såkalt hengende spiss, og nigerianeren blir Hornelands tredje signering etter den litt turbulente «overgangen» fra vestlandet.

Fra før er tidligere Tyskland-proff Gustav Valsvik (midtstopper) og Tromsø-trønderen Gjermund Åsen (midtbane) hentet til Rosenborg.

Motsatt vei har blant annet Mathias Vilhjalmsson (Vålerenga) og fjorårshiten Issam Jebali (Al Wehda i Saudi-Arabia) forsvunnet. Ifølge TV 2 skal vingen Jonathan Levi dessuten være på vei mot en utlånsavtale med svenske Elfsborg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder