Rosenborg er seriemester 2018: – Vi har en unik evne til å vinne

KRISTIANSAND (VG) (Start − Rosenborg 0-1) Rosenborg feide egenhendig all tvil om seriemesterskapet 2018 til side. Borte mot Start ble det tre poeng - og dermed kan trønderne juble for gull.

På det meste ledet Brann med syv poeng på Rosenborg, men når Eliteserien 2018 avsluttes den 24. november, er det trønderne som står igjen som seriemester.

Det ble skrevet i stein søndag, i den nest siste serierunden.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Borte mot Start scoret Samuel Adegbenro kampens eneste mål. Han headet inn innlegget fra Birger Meling, og dermed hadde ikke resultatet mellom Brann og Kristiansund noe å si.

les også

Alt om Bunnkampen: Fem lag kan rykke ned

Rosenborg er seriemester 2018, akkurat som de ble det i 2017, i 2016 og i 2015.

Søndagens oppgjør mot Start var ikke uten dramatikk. Her fyrer Herolind Shala løs mot Birger Meling:

Bentner tror på ny RBK-sesong

Forrige gang RBK ikke tronet øverst, het Eliteserien Tippeligaen og året var 2014. Totalt står trønderne nå med 26 ligagull i den øverste norske divisjonen, flest av alle.

Etterpå feiret RBK-spillerne med å hoppe i ring på banen i Kristiansand, før de feiret dansende med fansen som hadde tatt turen.

– Det er en fantastisk følelse... Virkelig fortjent, for vi har vunnet mot de andre topplagene og bevist at vi er det beste laget, sier Nicklas Bendtner til VG.

Han, som tjente nær 20 mill. i 2017, vartet for øvrig opp med denne gesten i løpet av kampen:

– Det har vært et turbulent år...

– Ja, men vi viser det RBK står for. Vi har vist et enormt samhold, og det er jeg veldig stolt over, svarer Bendtner, og avslører at han «regner meg at jeg er her neste sesong».

Den partyglade dansken sier at RBK-spillerne har et håp om å finne et sted å feire søndag kveld i Kristiansand, for den neste viktige kampen for dem er ikke før i starten av desember. Da skal laget spille cupfinale på Ullevaal.

– Vi har tid til å feire, sier Bendtner i intervjuet som du kan se i sin helhet her:

Birger Meling er også klar for fest.

– Nå er vi lettet. Det er fantastisk deilig å få det sikret her i kveld, så det var nydelig. Det er like deilig som i fjor, helt fantastisk. Vi har vært igjennom litt av et år, det har vært mye styr, men vi har klart å dra det i land. Jeg er stolt av den gjengen her. Nå skal det feires! sier Birger Meling til Eurosport.

Mer om RBK-turbulensen: Overrasket over RBK-håndtering

les også

Får Rosenborg for mye pes?

– Det er så deilig! Jeg er vanvittig over lagkameratene mine. Vi har kjempet og stått på... Ikke nødvendigvis fått utdelt den beste hånda, og heller ikke spilt den på best mulig måte, men det handler om å vinne til slutt, og det gjør vi bedre enn noen. Vi har en unik evne til å vinne selv om det koker rundt oss og vi ikke spiller gode kamper. Det er en egenskap som er veldig viktig når vi skal vinne serien, for det er ikke bare festdager, det er hverdager også, sier Pål André Helland til VG mens lagkompisene kommer feststemte ut av garderoben.

Og med kaptein Mike Jensen som DJ, tok RBK-spillerne over pressesonen:

RBK-trener Rini Coolen legger ikke skjul på at det har vært turbulent, men lar seg ikke affektere av det.

– Det var en fantastisk følelse å vinne gullet. Dette var for fansen, de har vært helt fantastiske. Det er godt å kunne gi dem dette gullet. Jeg aner ikke hva guttene har stelt i stand av feiring. Jeg skal tilbake til hotellet nå å slappe av. Vi har ikke diskutert noe feiring, sier han.

VG Live: Les fullstendig referat fra kampen i Kristiansand her!

Sjekk hva Helland sier om Shala-kritikken:

Brann mistet sølvplassen

Rosenborg gjorde altså jobben mot Start, men Brann gjorde ikke sitt for å holde på spenningen. Borte mot Kristiansund ble det tap med sifrene 1-3, det blant annet etter at Daouda Bamba bomma på straffe på stillingen 1-2.

Nå har ikke Brann bare spilt seg ut av Gullkampen, men er også i voldsom trøbbel i kampen om sølvet.

les også

Ny Brann-smell i dramatisk kamp

Molde gjorde nemlig kort prosess på fjerdeplasserte Haugesund, og tre poeng for Ole Gunnar Solskjærs og hans mannskap betyr at laget går opp til 56 poeng.

Det er ett mer enn Brann, som nå har falt til 3. plass.

– Vi er skuffet, men litt lettet likevel. Vi er topp tre, skal ut i Europa og har fått ny stadion. Vi må bare finne noe å glede oss over. Vi kunne ha vært i fare for å havne på fjerdeplass, så vi er litt lettet, selv om vi er skuffet over kampen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Les mer: Molde er i ferd med å snyte Brann for sølvet

Start på kvalik-plass

Mens Rosenborg har lite å spille om i den siste Eliteserie-runden mot Bodø/Glimt, står alt på spill for motstander Start.

Med 29 poeng er Kjetil Rekdal og hans menn á poeng med Start, som reddet uavgjort mot Strømsgodset på tampen. Det fører Start ned på kvalikplass, for sørlendingene har nemlig langt dårligere målforskjell enn LSK.

les også

Effektive Stabæk tok innpå Lillestrøm i nedrykkskampen

Ned til Stabæk, som slo Odd 3-0, på direkte nedrykk er det heller ikke mer enn ett poeng. Start møter Haugesund borte i sin siste kamp.

Alt om Bunnkampen her: Fem lag kan rykke ned - Rekdal ut mot Fagermo!

Ikke bare Rekdal som meldte etter kampslutt. Shala var slettes ikke fornøyd med RBKs Birger Meling...

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder