FORTVILER: Italias Lorenzo Insigne var en av mange på hjemmelaget som ikke fikk det til å stemme mot Portugal.

FORTVILER: Italias Lorenzo Insigne var en av mange på hjemmelaget som ikke fikk det til å stemme mot Portugal. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Italia sløste med sjansene og ga bort gruppeseieren til Portugal

(Italia – Portugal 0–0) Italia måtte vinne for å holde liv i drømmen om gruppeseier og EM-playoff. Men mot Portugal ville ballen ikke i mål.

Dermed er de regjerende mesterne fra 2016 videre som gruppevinner, selv om det har vært uten superstjernen Cristiano Ronaldo, som har fått landslagsfri som følge av overgrepsanklagene mot 33-åringen.

Men Iberia-nasjonen fikk slett ingen god opplevelse på Giuseppe Meazza i Milano. Etter de første 45 minuttene hadde Iberia-nasjonen kun hatt ballen 27 prosent av tiden. Og ikke hadde de skapt noe særlig heller. Ingen av de to skuddene de hadde før hvilen gikk på mål.

les også

Donnarumma: – For sjenert til å snakke med Ronaldo

For Italia var historien en helt annen. De var bedre enn Portugal nesten alt, men klarte ikke få ballen i mål.

Ciro Immobile fikk første omgangs største sjanse da han ble spilt igjennom i boksen av Marco Verratti etter 35 minutter, men Portugals målvakt Rui Patrício kom raskt ut av mål og reddet fra kloss hold.

Og da Leonardo Bonucci bommet på en heading fra 6–7 meter, ble hjemmelaget pepet av banen da lagene gikk til pause.

Kampen fortsatte i samme spor etter pause. Italia fortsatte å sløse med sjansene, men fikk ikke scoringen sin. Italias målvakt Gianluigi Donnarumma (19) ble kun satt på én skikkelig prøve, etter 77 minutter, da William Carvalho avsluttet lavt fra 16 meter.

les også

VAR-drama og Higuaín-hodemist – Ronaldo avgjorde storkampen

Men den utskjelte målvakten var raskt nede, reddet og sørget for at Italia i det minste ikke tapte kampen mot Portugal.

Seieren betyr at Portugals siste kamp til gode mot Polen kun blir en formalitet. Italia har ikke sjans på gruppeseieren, som gir playoff til EM i mars 2020.

Ikke helt skjønt greia med Nations League? Se VGs grafiske forklaring av turneringsoppsettet under:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder