BYTTER KLUBB: Fredrik Brustad, som her setter inn 1–0 mot Sandefjord i duell med Victor Demba Bindia og Eirik Holmen Johansen i fjor, er klar for spill i Nedre Eiker. Foto: NTB scanpix

Mjøndalen har kjøpt Molde-spiss

Mjøndalen har hentet Fredrik Brustad fra Molde. Spissen har signert en treårskontrakt med den nyopprykkede klubben.

Det gleder sportssjef Kenneth Karlsen i Mjøndalen. Brustad kommer fra Molde, men har det siste halve året vært på utlån til skotske Hamilton.

– Det er utrolig moro. Det er en spiller som kan gjøre veldig mye artig på stadion. Han har gjennombruddskraft og fart. Det er en spiller som har prestert på høyt nivå, både i Eliteserien og i skotsk Premier League. Det er kanskje første gang vi henter en sånn type spiller. Det er noe nytt for Mjøndalen som klubb, sier sportssjef Kenneth Karlsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det signaliserer hvordan vi tenker. Vi har ambisjoner. Vi ønsker å kunne konkurrere i Eliteserien med et lag og en klubb som er god nok. Fredrik Brustad er et ledd i det. Han har ekstreme ferdigheter, og det liker vi.

Brustad har scoret noen flotte mål i Eliteserien tidligere – se her:

Trøblete sesong

Brustad har tidligere spilt for både Stabæk og svenske AIK. I 2017 scoret angriperen åtte mål for Molde i Eliteserien, men forrige sesong var tyngre.

Det endte med bare én nettkjenning i Norge, før han ble lånt ut til skotske Hamilton på sommeren.

Nå håper Brustad å få gang på karrieren igjen i Mjøndalen.

les også

Mjøndalen med to bud på KBK-profil

På offensiven

Sportssjef Karlsen bekreftet overfor VG fredag formiddag at klubben også ønsker seg Kristiansund-spiller Stian Semb Aasmundsen.

Mjøndalen har lagt inn to bud på midtbanemannen, men begge har blitt avslått.

Aktiviteten på overgangsmarkedet er ikke tilfeldig. Bruntrøyene har store ambisjoner foran den kommende sesongen og større økonomiske muskler enn forrige gang de var oppe, i 2015.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder