APPLAUDERER: Pep Guardiola under FA-cupkampen mot Rotherham for to uker siden. Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS

Guardiola håper på Leeds-opprykk: – Jeg elsker ham som et menneske

Pep Guardiola har et godt øye til opprykkskandidat Leeds. Det er på grunn av én mann spesielt.

• Her er mandagens oddstips

Og det er Marcelo Bielsa. Den karismatiske Leeds-manageren var mannen som ga Pep Guardiola trenerråd tilbake i 2006 – før Guardiola begynte sin managerkarriere.

Denne sesongen har Bielsa ledet tradisjonsrike Leeds til topps i Championship, og nå håper Manchester City-manageren at Leeds blir å finne i Premier League neste sesong. På grunn av Bielsa.

– Jeg elsker ham som et menneske. Han trente meg da jeg var ung på en helt utrolig måte, og jeg føler hans suksess som min egen. Jeg er ikke involvert på noe som helst vis, men jeg liker at de menneskene jeg liker, gjør det bra, sier Guardiola ifølge Manchester Evening News.

Onsdag kan du vinne ca. 69 mill. i Vikinglotto – lever inn din kupong her!

les også

Her er kult-trener Bielsas galeste historier

Guardiola fortsette å rose mannen han tidligere har kalt «verdens beste trener»:

– Jeg beundrer ham for å være en argentinsk manager som har vært i store klubber, men som likevel er ydmyk nok til å gå til et tradisjonsrikt lag som Leeds i Championship for å få dem tilbake i Premier League. Jeg ønsker ham alt godt, og forhåpentligvis er Leeds i Premier League neste sesong. Det ville vært bra for ligaen, sier Guardiola.

Dette Bielsa-klippet er verdt å få med seg!

Leeds er i rute til akkurat det, for laget topper Championship med sine 54 poeng. Ned til Sheffield United og Norwich på 2. og 3. plass er det fire poeng.

Pep Guardiola må på sin side konsentrere seg om Premier League mandag. Hans Manchester City er syv poeng bak ledende Liverpool, men med én kamp til gode – mot Wolves mandag kveld.

VGs tips: Begge lag scorer

Manchester City har i løpet av få dager vunnet 7–0 over Rotherham i FA-cupen og 9–0 over Burton Albion i ligacupen – ja, så nå MÅ de jo bare utklasse Wolves med 11-0, ikke sant? Det er nesten slik man kan tro Norsk Tipping har sett det for seg med den lave hjemmeoddsen til 1,17 i et vanlig HUB-spill. Men, nei, nok en ellevill City-kamp med kalassifre tror vi ikke på. Wolves er av et annet og bedre kaliber.

les også

Pep Guardiola til VG: – Solskjær har gjort det utrolig bra

Før helgens øvrige kamper var laget på en godkjent 9. plass. De slo ut et halvhjertet Liverpool i FA-cupen for en uke siden (2-1). Og så er det noe med den uredde spillestilen deres – den med kjappe overganger og rom til å boltre seg på som vi tror passer laget på bortebane. West Ham, Crystal Palace, Newcastle og Tottenham er slått på utebane. Og 1–1 ute mot både Arsenal og Man. Utd. var respektable resultater. Wolves har scoret i åtte av ti bortekamper i inneværende sesong.

Derfor er vårt spillforslag at begge lag scorer til 1,85 i odds. Det må du sette innen 20.55, og ønsker du å se kampen, er TV 2 Sport Premium din venn.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder