Sarri kritisk etter Kanes VAR-straffe: – Det var offside

(Tottenham - Chelsea 1–0) Harry Kane (25) og Tottenham fikk en tilsynelatende korrekt idømt straffe, og superspissen banket inn målet som gir Tottenham et godt utgangspunkt før returkampen i ligacupsemifinalen.

Avgjørelsen kom etter 24 minutter da Kane ble spilt igjennom, og felt av en utrusende Kepa Arrizabalaga . Men kort tid i forkant hadde assistentdommeren vinket for offside, og det oppsto full forvirring.

Da var det godt at dommer Michael Oliver hadde tilsynelatende full kontroll. Han lot nemlig spillet fortsette til tross for assistentens vinking, og benyttet seg av VAR.

TV-bildene viste at Kane etter alt å dømme ikke var offside, og dermed ble det straffespark og gult kort til Kepa.

les også

Pochettino ber egne spillere være «litt stygge»

– Michael Oliver var «man of the match», konkluderte Jan Åge Fjørtoft, som var ekspert i Viasat-studio.

Se situasjonen her:

Det var liten tvil om hvem som skulle ta straffesparket. Kane banket ballen behersket i nettet fra krittmerket, og det var 25-åringens 20. scoring i alle turneringer denne sesongen.

VG LIVE: Les fullstendig kampreferat her!

– Jeg spilte til fløyta gikk, og fikk med meg ballen forbi keeper. Det var en klar straffe. VAR er der for en grunn, og de fikk det riktig. Jeg er vant med VAR fra VM, og det er en viktig grunn til at fotballen utvikler seg, sa Kane til Sky Sports.

– Chelsea hadde noe å bevise, for de spilte ikke bra sist de var her (1–3-tap). Det var viktig at vi vant denne kampen med tanke på returoppgjøret, la Kane til.

Chelsea-manager Maurizio Sarri er derimot ikke særlig imponert av VAR.

– For noen minutter siden så jeg video fra vårt kamera. Det var offside, og vårt kamera var på linje med Kane. Offside med hodet, offside med kneet. Offside, konkluderte Sarri oppgitt overfor Sky Sports etter kampen.

– Jeg tror ikke engelske dommere er i stand til å bruke systemet. Det er veldig rart, for i Premier League er det ikke VAR og i ligacupen brukes systemet. Det er rart for oss, spillerne og dommerne, sa Sarri som var fornøyd med sine egne spillere etter det knepne tapet.

Chelsea hadde nok fortjent å få med seg et bedre resultat fra Wembley. Like før pause var unggutten Callum Hudson-Odoy farlig frempå med et innlegg som gikk via Danny Rose og mot målet. Paulo Gazzaniga fikk slått ballen i stolpen.

Særlig i andre omgang presset Eden Hazard & co. voldsomt, og danske Andreas Christensen satte ballen svakt utenfor fra fem meter i det 58. minutt.

les også

TV 2-profilens skitur endte i ambulanse - måtte stå over Premier League-toppkamp

Ligacupsemifinalen avgjøres over to kamper, og returoppgjøret på Stamford Bridge spilles 22. januar.

Manchester City og Burton Albion (nivå tre) møtes i den andre semifinalen. Første kamp der spilles onsdag kveld.

PS! Begge lag stilte med meget sterke mannskap, og Tottenham hadde de aller største stjernene sine i aksjon. Søndag spiller de hjemme mot Manchester United. Chelsea tar imot Newcastle på lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder