DIPLOMATISK: Sergio Ramos veide ordene sine nøye under torsdagens pressekonferanse, dagen etter at landslagstrener Julen Lopetegui fikk sparken. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Ramos etter trenersparkingen: – Virker som vi er i en begravelse

Spanias landslagskaptein Sergio Ramos (32) uttalte seg for første gang siden sparkingen av Julen Lopetegui (51).

Artikkelen er over ett år gammel

Etter onsdagens sjokknyhet om at den spanske landslagstreneren hadde fått sparken på grunn av omstendighetene rundt hans kontrakt med Real Madrid, var det knyttet stor spenning til hva spillerne ville si.

Særlig ettersom rapportene fra spansk presse tilsier at den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales trosset spillernes ønske om å beholde Lopetegui som trener under VM.

les også

Salah stusser over Ramos-utspill: – Det er morsomt

Ramos har den siste tiden vært involvert i en ordkrig med Liverpool-spillere, men opptrådte diplomatisk under torsdagens pressekonferanse i forkant av åpningskampen mot Portugal fredag.

– Vi må komme oss videre, for dette har vært ubehagelig. Julen har vært en del av det vi har gjort, men Spania må settes foran alt. Vi må komme oss videre, og det finnes ingen bedre enn Fernando Hierro til å erstatte Julen, sier Ramos – med den nye landslagssjefen Hierro ved sin side.

Ramos nektet å svare direkte på nøyaktig hva som skjedde i minuttene og timene før Lopetegui-sparkingen. Men kapteinen antydet likevel at det ikke var spillernes ønske at Lopetegui skulle få sparken.

– Vi kan komme med vår mening, men det er andre som bestemmer, sier Ramos, som hevder at stemningen blant spillerne er god:

– Det er ingen problemer i garderoben. Det som skjedde, kommer til å gjøre oss enda mer sammensveiset.

les også

Den nye Spania-sjefens krav

Selv forsøkte han altså å være positiv, men han var ikke tilfreds med den trykkede stemningen på pressekonferansen i russiske Sotsji.

– Det virker som vi er i en begravelse, og i morgen begynner VM. Jeg har lyst til å avslutte med et smil.

Etter gjentatte spørsmål om Lopetegui-sparkingen fra den overfylte salen, så Spanias pressesjef seg nødt til å bryte inn: «Kan vi få noen spørsmål om morgendagens kamp?»

Hierro, som plutselig gikk fra å være sportsdirektør til landslagstrener bare to dager før første VM-kamp, har ingen planer om å gjøre store omveltninger på så kort varsel.

– Vi kommer til å endre svært lite. Dette laget har spilt god fotball lenge, sier den tidligere Real Madrid-spilleren.

Nesten samtidig som Ramos og Hierros pressekonferanse, flere tusen kilometer vest for Sotsji, ble Lopetegui offisielt presentert som ny Real Madrid-trener på Santiago Bernabéu i Madrid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder