To Odd-mål på 100 sekunder - og 10 kamper uten tap: – Dette er det topplag over

SKIEN (VG) (Odd-Ranheim 2–0) Dag-Eilev Fagermo har troen på at Odd kan bli et topplag igjen. Med ti strake kamper uten tap er telemarkingene nå inne blant de seks beste.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Odd-sjefen gliser når VG spør om laget hans er best i ligaen i øyeblikket:

– Som vi spiller i dag, så er vi en av de beste lagene, ja. Intensiteten, det høye presset og tempoet i 2.omgang er det topplag over.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg har sagt at jeg skal bygge et nytt lag, og Odd kan komme i toppen igjen.

Med 2–0 over Ranheim passerer telemarkingene Vålerenga på tabellen.

– Odd er noe av det vanskeligste vi har spilt mot, innrømmer Ranheim-trener Svein Maalen.

les også

Haaland-scoring berget medaljejagende Molde

Da spissene ikke lyktes, tok kapteinen Steffen Hagen ansvar og sendte Odd i ledelsen. Det er første gang på over to år at Hagen har scoret i ligaen.

Bare 100 sekunder senere ble det 2–0. Innbytteren Erik Martin Broberg hadde knapt vært nær ballen før han dundret den via Ranheim-stopper Ivar Erlien Furu og i nettmaskene.

les også

Nytt poengtap for RBK

– Vi har funnet flyten. Jeg tror faktisk vi spilte bedre i enkelte kamper i vår, men nå har vi flyten, sier Steffen Hagen på plass utenfor Odd-garderoben.

KAPTEIN-JUBEL: Steffen Hagen (i midten) feirer sammen med Jone Samuelsen (t.v.) og Erik Martin Broberg (t.h.) etter sin 1–0-scoring. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Vi får forløsende scoringer, vinne jevne kamper og får troen på det vi gjør. Det er nok også noen mentale prosesser som spiller, tror sørlendingen.

Ranheim var best den første halvtimen, og Ola Solbakken hadde et par veldig gode sjanser - uten å klare å overliste Odd-keeper Sondre Rossbach.

les også

Rister på hodet av Branns kollaps: – Veldig skuffet og overrasket

– Den første muligheten burde jeg ha satt, sa Solbakken til Eurosport før 2. omgang. Det er første gang den tidligere RBK-eren starter for Ranheim.

Mot slutten av 1. omgang hadde imidlertid telemarkingene to megamuligheter - først ved Birk Risa - som ikke klarte å stokke beina til å score fra kort hold - så på en heading fra Torgeir Børven, som imidlertid satte ballen rett på Even Barli.

– Det er for dårlig at jeg ikke setter den, sa Risa selv i pausen.

les også

Klubber og landslag uenige om neste seriestart – nå skal NFF avgjøre

Odd tok fullstendig styringen over matchen fra start i 2. omgang, og klarte å stresse Ranheim-spillerne til å gjøre feil. Vertene jaget scoring, og så kom det plutselig to på under to minutter.

Mange har ventet på at nykommer Ranheim skulle sprekke, men trønderne holder stadig 5. plass på tabellen.

– Vi må holde ut sesongen og vise at vi ikke er et blaff, sa Mads Reginiussen til Eurosport før kampen. For Ranheim venter nå to hjemmekamper mot Bodø/Glimt og Lillestrøm.

KAPTEIN-JUBEL: Steffen Hagen smiler mellom Tobias Lauritzen og Erik Martin Broberg. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder