Alle gode ting ble tre for Iver Fossum (18): - Ville vært ordentlig bittert om jeg gikk av uten scoring

Start-trener Mons Ivar Mjelde: - Snytt for straffe

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) (Start-Strømsgodset 0-1) Håkon Opdal (32) prøvde så godt han kunne å holde Start-buret rent, men på sin tredje store sjanse klarte Iver Fossum (18) å sette ballen i mål.

  • Steffen Stenersen
Publisert: Oppdatert: 07.06.15 21:19

For da Iver Fossum fikk god tid foran Starts keeper kvarteret før slutt, lot han seg ikke be to ganger, og satte inn et fortjent seiersmål.

Det etter å ha bommet på to store sjanser alene med Håkon Opdal.

- Det ville værtordentlig bittert å gå av banen uten scoring her, sier 18-åringen til VG etter kampen.

- Jeg hadde jo noen sjanser der, så det var deilig å få den scoringen. Jeg synes vi er mye bedre enn Start, og at vi vinner fortjent, sier Fossum.

VG Live: Les utfyllende referat her!

Trener og kaptein uenig

Det var ikke Start-trener Mons Ivar Mjelde enig i.

– Vi mangler den lille kvaliteten som kan vippe kampen i vårt favør, men vi er på høyde med de, og kampen kunne vippet begge veier. De er mer ballsikre enn oss, og kanskje ble det avgjørende. Vi er litt skuffet, sier Start-treneren til CMore.

- Jeg har spilt mot bedre Godset-lag enn dette, sier Mjelde i pressesonen etter kampen.

– Vi blir spist levende. Vi er ikke på høyde med de i det hele tatt, så der er jeg uenig i sjefen, sier imidlertid kaptein Håkon Opdal til kanalen.

Snytt for straffe

Likevel kunne det fort blitt uavgjort i Kristiansand. Mons Ivar Mjelde mente nemlig at laget skulle hatt straffe, og blir enda sikrere når han ser situasjonen i reprise.

– Det er et klart straffespark, så vi blir snytt. Men det er sånne ting som skjer på en dag som dette. Dommeren kan ikke få med seg alt. Det er likevel forbanna surt å tape tre poeng her i dag, sier Mjelde, og får støtte fra C Mores eksperter Bengt Eriksen og Steffen Iversen.

– Det er vanskelig for dommeren å se det, men hadde han sett det, er jeg overbevist om at han hadde dømt straffe, konstaterer Iversen.

Godset-dominans

De tre poengene blir uansett med hjem til Strømsgodset. I dag fikk hjemmelaget knapt låne ballen de første 20 minuttene. Strømsgodset styrte sjappa, og det kunne tidlig stått 0-1.

- Jeg føler vi har kontroll, og jeg satt med en god følelse på sidelinja. Det er frustrerende å se på at vi bommer så mye, men desto gledeligere å se at vi til slutt klarer å sette den. At vi ikke gir opp, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til VG.

Det fikk dog Start-keeper Håkon Opdal hindret da Mohammed Abu fyrte av fra 20 meter. Opdal så ikke utgangen, men reaksjonene er fortsatt intakt hos 32-åringen.

Etter kvarteret måtte igjen Opdal i aksjon. Plutselig hadde Iver Fossum all tid og rom i verden, men alene med Opdal klarte han ikke å sette ballen i mål.

Owello med kjempesjanse

Utover i omgangen fikk Start låne ballen noe mer, men bortelaget var det førende. Spesielt Abu på midten fikk styre mye av spillet til de blå fra Drammen.

Rett før pause burde dog hjemmelaget tatt ledelsen. Plutselig sto Solomon Owello helt alene på 11 meter. I stedet for å ta ned ballen, prøvde han seg på en volley. Det endte i et realt sleivspark, og utspill fra mål, til hjemmesupporternes store fortvilelse.

Alle gode ting er tre for Fossum

Andre omgang fortsatte som den første begynte. Godset trillet ball, og Start ble løpende mellom. Iver Fossum fikk sin andre store mulighet for kampen tidlig i omgangen, men nok en gang var Opdal god.

Men alle gode ting er tre: Etter en lengre periode uten de store sjansene, fikk Fossum sjansen igjen. Starts midtstoppere sto merkelig passive, og Fossum fikk gå og gå. Til slutt plasserte han ballen enkelt bak en sjanseløs Opdal, og sendte bortelaget i ledelsen.

Ut med stopper - inn med spiss

Mons Ivar Mjelde tok grep, og tok ut midtstopper DeJohn til fordel for spissen Lars-Jørgen Salvesen, og med det klarte Start å skape et visst trykk mot bortelaget etter scoringen, uten at det umiddelbart førte til noen store målsjanser.

Mjelde satset alt på et utligningsmål, men Start klarte aldri å skape sjansene som trengs. Dermed ble alle tre poengene med til Drammen, og en 18-åring ble dagens helt.

Her kan du lese mer om