USIKKER PÅ NYE BESØK: Hans Erik Ødegaard og Mjøndalen gjorde jobben mot Bærum dagen før sønnen Martin og Norge møter Aserbajdsjan. Nå er Ødegaard senior er usikker på om de vil gjennomføre de planlagte besøkene til europeiske toppklubber etter sesongen. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Pappa Ødegaard usikker på nye klubb-besøk

Martin (15) er blitt for kjent - umulig å reise uten å bli gjenkjent...MJØNDALEN (VG) Pappa Hans Erik Ødegaard er usikker på om han og sønnen Martin vil gjennomføre de planlagte reisene til europeiske toppklubber etter sesongen.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Årsaken er at den 15-årige landslagsspilleren nå er blitt så kjent over hele Europa at det vil trolig være umulig å besøke nye klubber uten at det skaper store medieoppslag.

- Når vi ser at det blir så mye oppmerksomhet, så er det kanskje dumt å besøke disse, sier Hans Erik Ødegaard til VG.

Vil ikke kommentere Real Madrids interesse

Som Mjøndalen-assistent smilte han bredt etter lørdagens dramatiske 4-1-seier etter ekstraomganger over Bærum i kvalifiseringsfinalen i 1. divisjon. Nå venter to kamper mot Brann om retten til den siste plassen i neste års Tippeliga.

Mens sønnen Martin i kveld avslutter sin sensasjonelle sesong med Norges EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

Samtidig kjemper Europas beste klubber om å sikre seg det norske stortalentet som har kontrakt med Strømsgodset ut neste sesong. Tidlig i november ble far og sønn fløyet i privatfly for å se på forholdene i Real Madrid.

Den spanske avisen Marca hevdet i helgen at Real Madrid har tilbudt Martin Ødegaard kontrakt, men det vil ikke pappa Ødegaard kommentere.

- Hva er det som er meldt da? spør 40-åringen.

- At Real Madrid har gitt dere et kontraktsforslag?

- Åja. Nei, det har ikke vi noen kommentar til. Vi har sagt at vi ikke kommenterer noe – for da gjør vi ikke noe annet. Hvis vi skal kommentere litt, og ikke noe annet, så blir det jo spekulasjoner på det vi ikke kommenterer også. Så da er det bedre å ikke kommentere noe.

- Regner du med at dere tar en avgjørelse før jul på hva som blir neste klubb?

- Neeei, vi har jo sagt at vi skal besøke noen klubber. Når vi ser at det blir så mye oppmerksomhet, så er det kanskje dumt å besøke disse, svarer Hans Erik Ødegaard.

Gjenkjennes over hele Europa

«Problemet» er at Martin Ødegaard nå har blitt så kjent at det vil omtrent være umulig å besøke nye toppklubber uten å bli gjenkjent av omgivelsene.

- Han kommer til å bli gjenkjent. Så vi får se hva vi gjør.

- Kan dere tenkes at dere avlyser noen av de planlagte turene?

- Vi har egentlig ikke satt noe dato på noe, vi. For sesongen skulle gjøres ferdig. Vi får se hva som skjer.

- Er det avtalt noen besøk med flere klubber?

- Nei, vi har sagt vi skulle gjøre det, men vi har ikke satt noen dato. Vi vil gjøre ferdig sesongen først.

- Det har blitt hevdet i engelsk presse at dere skal en uke til Liverpool?

- Ja, det er mye rart som blir rapportert.

- Så det er ikke sikkert at dere reiser og besøker flere klubber likevel?

- Jooo, jeg tror… Vi har lyst. For jeg tror det er lurt å bli kjent på den måten. Så er det kanskje dumt i forhold til at spekulasjoner og alt går bananas. Vi får se hvilke av de delene som veier mest, sier Hans Erik Ødegaard.

Neste søndag må han uansett til Bergen. Da møtes Brann og Mjøndalen i den første kvalifiseringskampen. Returkampen spilles på Mjøndalen stadion onsdag 26. november.

- Tippeliga-laget er alltid favoritt, men jeg tror vi har veldig gode muligheter. Brann har alt press på seg. Vi har alt å vinne. Det er et godt utgangspunkt, påpeker Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder