SPARKET: Her har Ståle Solbakken akkurat fått beskjed om at han har fått sparken i Wolverhampton. - Jeg er lei meg, sier han til VG. Foto: Fredrik Solstad/VG

SPARKET: Her har Ståle Solbakken akkurat fått beskjed om at han har fått sparken i Wolverhampton. - Jeg er lei meg, sier han til VG. Foto: Fredrik Solstad/VG

Solbakken til VG: - Jeg er bitter og forbannet

Har fått sparken i Wolves

Avsluttet med ydmykende tap mot Luton

WOLVERHAMPTON/OSLO (VG Nett) Det ydmykende tapet mot Luton i FA-cupen ble Ståle Solbakkens (44) siste kamp som Wolverhampton-manager.

  • Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Pressemelding fra Wolves

Solbakken fikk lørdag kveld den tunge beskjeden om at han ikke får flere sjanser til å snu motgangen i Wolverhampton.

Det melder Wolves på klubbens offsielle Twitter-konto og hjemmeside.

- Jeg har fått sparken. Jeg er lei meg, sier Solbakken til VG Nett, like etter å ha blitt informert om klubbledelsens avgjørelse.

VG Nett var til stede i Solbakkens leilighet i Wolverhampton da han fikk anropet han visste kunne komme til å komme etter å ha røket ut mot Luton i FA-cupen - en motstander med daglig tilholdssted utenfor det profesjonelle ligasystemet.

- Jeg har nok ikke fordøyd det helt ennå, sier han etter å ha fått sin egen managerskjebne beseglet.

Les også: Alsaker: - Ståle gjorde det lett for Wolves

Etter å ha fått summet seg, forsøker han å sette ord på skuffelsen.

- Jeg er bitter og forbannet over at jeg ikke får muligheten til å fullføre det jeg har begynt på. Samtidig er jeg ikke dummere enn at jeg skjønner at når ting skjer, er dette mekanismene i fotball. Hadde jeg fått lov til å leve gjennom et overgangsvindu eller to, så hadde dette blitt veldig bra, utdyper han.

Derfor vet han at han må ta sin del av skylden for at han til slutt gikk tom for sjanser.

- Jeg er på langt nær uskyldig. Manageren og trenerne står til ansvar, sier Solbakken til VG Nett.

Lykkeønskninger

Midlands-klubben kunngjorde i en pressemelding at 44- åringen har forlatt klubben med umiddelbar effekt. Han får også følge ut døra til assistent Johan Lange og førstelagstrener Patrick Weiser.

- Klubben ønsker å uttrykke sin takk og beste ønsker til Ståle, Johan og Patrick, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Elendige tall for norske trenere i England

Ulvene rykket ned fra Premier League i fjor vår, og hadde klare ambisjoner om å ta steget opp igjen ved første anledning da Solbakken overtok i mai fra Terry Connor.

Artikkelen fortsetter under bildet

YDMYKET: Ståle Solbakkens siste kamp som Wolves-manager endte med et ydmykende tap mot Luton på Kenilworth Road i FA-cupen. Foto: Jon Buckle/PA Photos


Den resultatmessige uttellingen har imidlertid vært svak, og opprykksdrømmen virker som en fjern tanke etter bare tre seirer på de siste 16 ligakampene. 11 av dem har endt med tap, og Solbakken har gjentatte ganger innrømmet at det var krisestemning - senest etter 1-3 mot Crystal Palace første nyttårsdag.

Dråpen som fikk det berømmelige begeret til å flyte over, var imidlertid det ydmykende cuptapet mot Luton fra nivå fem i seriesystemet lørdag ettermiddag .

VG Live: Slik var Solbakken siste kamp som Wolves-sjef

«Sacked in the morning»

Solbakken svarte bekreftende på at han trodde Luton-kampen kunne være tapet som ødela for ham, men da hadde han ikke fått noen signaler på at styreformann og eier Steve Morgan og klubbdirektør Jez Moxey kom til å ta kvitte seg med ham allerede i kveld.

- Nei. Vi snakket sammen i uka som gikk, sa han til VG Nett etter kampen.

Solbakken måtte finne seg i hånende tilrop som «sacked in the morning» fra såvel hjemmefansen som bortefansen på Kenilworth Road. Det tok imidlertid langt kortere tid enn som så.

Kulturkollisjon

FEILSLÅTT REVOLUSJON: Wolves-korrespondent Tim Nash i Express and Star mener Ståle Solbakken trolig prøvde å endre på litt for mye litt for raskt i klubben. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG

Wolves-korrespondent i lokalavisen Express and Star, Tim Nash, har fulgt klubben som supporter i 33 år og som journalist i ti, mener Solbakken kanskje prøvde å forandre litt for mye litt for raskt, og samtidig ikke hatt spillermateriellet til å få det til.

- Han har nesten ikke hatt sine egne spillere på banen. To av de viktigste kjøpene (Bakary) Sako og (Tongo) Doumbia har henholdsvis gått på veggen og gått skadet i store perioder. Derfor har han stort sett måttet lene seg på spillere fra Mick McCarthys tid, og Solbakkens fotball er fremmed for dem. Dermed har de ikke fått spilt på styrkene sine, sier Nash til VG Nett.
Selv om det har vært rapporter om et garderobemytteri mot Solbakken, mener Wolves-journalisten at misfornøyde spillere ikke aktivt har forsøkt å sabotere for nordmannen.

- Det er ikke sånn at de ikke har prøvd, men de har ikke fått det til. Ståle kom fra en helt annen fotballkultur til Championship, som er en kompromissløs fotballserie. Her verdsettes det å gå i synet på motstanderne, og spille med høyt press og høyt tempo, sier Nash.

Møter Blackburn

Solbakken led dermed samme skjebne som landsmann og kamerat Henning Berg, som fikk sparken i Blackburn i romjula.

Ironisk nok møtes de to lagene i neste serierunde førstkommende fredag, uten norske innslag på sidelinjen.

Med Solbakken ute av bildet, kommer sjefen for utviklingsavdelingen i klubben, Kevin Thelwell til å lede laget mot Blackburn og fram til en permanent erstatter er på plass.

Ifølge flere engelske medier er Doncaster-manager Dean Saunders (48) en tidlig favoritt til å overta etter Solbakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder